Петкова: Докладът на БАН ще послужи като база относно реализацията на АЕЦ "Белене"

  • 16 ноември 2017 17:04

  • 2190
  • 4
Петкова: Докладът на БАН ще послужи като база относно реализацията на АЕЦ "Белене"
© Министерство на енергетиката

„Докладът на Българската академия на науките ще послужи като база, за да се вземе решение относно възможностите за реализация на активите, свързани с проекта АЕЦ „Белене“. Това каза министърът на енергетиката Теменужка ПетковаТеменужка Петкова Теменужка Петкова е министър на енергетиката. Родена е на 18 януари 1967 г. Магистър по, която присъства на официалното представяне на доклада на БАН по темата.

Припомняме, че през пролетта на тази година Българският енергиен холдинг възложи на академията да разработи цялостна стратегия за развитие на електроенергийния сектор в страната, като основа за бъдещата енергийна стратегия до 2030 г., с хоризонт до 2050 г. Изследването на сценариите относно оползотворяване на активите, свързани с проекта АЕЦ „Белене“, е част от работата на БАН.

По думите на министър Петкова решение за реализация на активите на АЕЦ „Белене“ трябва да се вземе отговорно и на база на широк обществен консенсус, защото проект от такъв мащаб ангажира бъдещите поколения. "Ще проведем задълбочена дискусия със заинтересованите страни, за да се чуят всички аргументи. Това ще ни позволи да обединим усилия, за да решим заедно бъдещето на проекта", подчерта енергийният министър.

Според нея решение по темата трябва да се вземе бързо, но не и прибързано.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
2190 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
naco

2017.11.27 | 08:03

4
Другарко Петкова,а Вашите ПАПКИ със ЗАКОНОНАРУШЕНИЯТА в "Белене" предадохте ли ги на БАН? КЪДЕ са ПЛАТЕНИТЕ "реактори",другарко Петкова? НАРОДЕ????
реалист

2017.11.27 | 08:03

3
АЕЦ - Белене няма да се построй , за да няма конкуренция на Американските Тецове в Мариците ( особено с настъпващата война с вредните емисии ) , и БГ слъчеви и вятърни централи
Тошо

2017.11.27 | 08:03

2
АЕЦ-а и ТЕЦ-овете не могат да се конкурират с солара ...

2017.11.27 | 08:03

1
бан и аец-а са еднакво излишни паразити!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Добави коментар

Водещи новини