Данаил Кирилов: Докладът на ЕК отразява напредъка ни в рамките на половин година

  • 15 ноември 2017 18:41

  • 1329
  • 2
Данаил Кирилов: Докладът на ЕК отразява напредъка ни в рамките на половин година
©

Докладът на ЕК е положителен и сериозно обективен. Той отразява напредъка ни в рамките на половин година. Важно е да отбележим констатацията, че има политическата стабилност. Коалицията е ускорила работата по съдебната реформа. Това каза председателят на комисията по правни въпроси в НС Данаил Кирилов от ГЕРБ в предаването "Още от деня" по БНТ.

По отношение на негативите, които видяха от опозицията в доклада той заяви: „Забелязали сме всички забележки, отразени в доклада. За някои от тях имаме обяснение, за други стара въпрос за непознаване на процесите. Това е първият доклад, в който нямаме препоръки и се вижда ясно срокът за отпадане. Тук се дава ясен хоризонт по отношение на възможността мониторингът да отпадне. Всичко зависи от нас, трябва да положим много усилия“.

Според Кирилов в доклада на комисията е отразено, че се вижда ясна политическата воля и процесът на реформи отново набра скорост. „Много е важно обществото ни да има чувство за справедливост и да има доверие. Не толкова на политиците, а в правосъдната система, защото това е в основата на реформата. В съдебната система текат здравословни процеси, има много магистрати, които добросъвестно прилагат закона, но има и много задачи, които остава да се решават“.


 


 


 


 

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1329 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
гост

2017.11.17 | 05:30

2
Обществото няма никакво доверие ,нито чувство за справедливост,защото вие сте се самозабравили управници,мачкате народа както само вие от ГЕРБ знаете, и при Тодор Живков не беше чак така,да те е страх да се обадиш против такива като теб и обкръжението ви

2017.11.17 | 05:30

1
От нов политик и малко прасе не знаеш каква свиня щеизлезе

Добави коментар

Водещи новини