„Лукойл": Продължават нападките срещу нас

  • 13 януари 2012 17:49

  • 727
  • 0
„Лукойл": Продължават нападките срещу нас
©

„Лукойл" опроверга и отговори на твърдения на лидера на ДСБ Иван КостовИван Костов През 1967 година завършва средно образование в 18-о СПУ "Кирил и Методий" (СОУ "Уилям Гладстон") - и Атанас Атанасов от партията.

В съобщение на компанията се твърди, че вече повече от година групата „Лукойл" в България е обект на постоянни нападки и внушения за некоректно пазарно поведение от страна на Иван КостовИван Костов През 1967 година завършва средно образование в 18-о СПУ "Кирил и Методий" (СОУ "Уилям Гладстон") -, Атанас Атанасов и техни колеги, като поредната серия от тази негативна кампания се е развила през последните два дни.

„В свое интервю г-н Костов отправи поредното си твърдение за злоупотреба с господстващо положение. Той очевидно е забравил, че именно ръководеният от него Министерски съвет на Република България разгледа и утвърди приватизационния договор за продажба на Нефтохим - Бургас, в който са заложени всички гаранции срещу злоупотреба с монополно положение", се казва в позицията.

„Колкото до твърденията му, че "Лукойл-България" е отчел в някоя година 2 милиарда печалба, бихме се радвали, ако това отговаряше на истината", казват от "Лукойл". И допълват, че въпросната сума се доближава повече до годишния оборот на дружеството, отколкото до финансовия му резултат. „Най-вероятно изтъкнатият преподавател-икономист не е направил разлика между двете понятия", коментират от компанията.

„По повод изразеното в телевизионния ефир недоволство на г-н Атанасов от факта, че столичният градски транспорт се снабдява от „Лукойл", го информираме, че доставяме горива по силата на спечелени конкурси както в София, така и в над 20 общини в цялата страна от 2000-та година насам. Независимо от политическата конюнктура, компанията е печелила, печели и ще продължава да печели обществени поръчки, защото предлага най-изгодните условия и изпълнява ангажиментите си качествено и изрядно, дори в многобройните случаи, в които възложителят не е изряден платец", обясняват от компанията.

От „Лукойл България" информират, че в периода 2000-2011 г., в София при четири различни състава на Столичния общински съвет, компанията е спечелила девет конкурса, като от 2007-ма година насам те се провеждат на Софийската стокова борса - най-прозрачният и открит начин за възлагане на обществени поръчки.

Последвайте канала на

Десислава Станева
727 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини