Нено Димов очаква от бизнеса конкретни мерки за намаляване на административната тежест

  • 14 юни 2017 11:09

  • 1919
  • 1
Нено Димов очаква от бизнеса конкретни мерки за намаляване на административната тежест
©

Работодателите ще предложат конкретни мерки за намаляване на административната тежест и съкращаване на сроковете за издаване на документи от компетентността на МОСВ. Това беше договорено на среща днес на министъра на околната среда и водите Нено ДимовНено ДимовНено Димов е министър на околната среда и водите. На 10 януари 2020 година той подаде оставка, която бе с ръководството на Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България (КРИБ).

Обсъдени бяха възможностите за облекчаване на процедурите по различните регулаторни режим, както и либерализиране на нормативните изисквания там, където те са по-високи от необходимото спрямо ангажиментите на страната ни по европейското законодателство.

Сн. МОСВ

Председателят на КРИБ Кирил Домусчиев се ангажира организацията да направи допитване до своите браншови и регионални структури за административните проблеми, които срещат и да предложат експертна подкрепа за намиране на нормативни и законодателни решения. Той посочи, че инвестиционния климат в страната е добър, разширяват се предприятия и се разкриват нови производства и затова е много важно държавата да подкрепя инвестиционния процес. В тази връзка Домусчиев приветства заявената от министър Димов политика на намиране на баланс между защитата на околната среда и икономическото развитие.

По-рано днес министър Димов се срещна и с ръководството на Българската търговско-промишлена палата. Министърът представи пред работодателската организация приоритетите на МОСВ. Той отбеляза, че разчита на диалога и съвместната работа с БТПП при решаване на проблемите, свързани с опазването на околната среда.

Председателят на палатата Цветан Симеонов сподели досегашния опит на палатата в работата с министерството и изрази надежда сътрудничеството да продължи. Той посочи, че МОСВ може да разчита на експертизата на БТПП по отношение на оценка на законодателството. Също така от БТПП настояха за по-скорошно въвеждане на принципа „замърсителят плаща“ при определяне на таксите за третиране на отпадъци.

Последвайте канала на

Борислава Бибиновска
1919 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
ами

2017.06.14 | 11:27

1
намалете администрацията поне със 50%. Но няма как да стане защото, ще трябва да премахнете роднини,приятели,любовници и тн..

Добави коментар

Водещи новини