Нено Димов: Качеството на въздуха в София се подобрява (видео)

  • 06 юни 2017 08:24

  • 2228
  • 4
Нено Димов: Качеството на въздуха в София се подобрява (видео)
© БНТ

Миналата седмица с министър Ангелкова направихме съвместна проверка по Черноморието. Като цяло пречиствателните станции са готови да поемат сезона. Видимо това ще се усети от самите туристи, каза в сутрешния блок на БНТ министърът на околната среда и водите Нено ДимовНено ДимовНено Димов е министър на околната среда и водите. На 10 януари 2020 година той подаде оставка, която бе.

С изграждането на проектите за пречиствателните станции в Китен, Приоморско, "Св. св. Константин и Елена" и "Златни пясъци" ще бъде завършен цикълът на изграждане на пречиствателни станции в големите курорти, посочи той.

За да бъде сезонът по-успешен, издадох заповед от 1 юни до 31 август да има проверки от Басейнова дирекция за евентуални замърсявания. С министър Ангелкова решихме, че ще направим съвместни групи, за да бъде контролът активен и да предотвратим възникването на проблеми, заяви екоминистърът.

Той обяви, че в следващите 10 дни ще бъде направена работна група, в която ще бъдат поканени представители на сдружението на общините и ще бъдат обсъдени мерки срещу замърсяването на въздуха. Трябва да има много засилен технически контрол с много крути санкции, който да спира тези автомобили, които не отговарят на екологичните изисквания, подчерта Димов.

Все пак въздухът в София е по-чист, отколкото когато работеше "Кремиковци". Тенденцията е към подобряване, а не към влошаване. Има обаче още какво да се направи и трябва да го направим, каза министърът на околната среда и водите. 

Последвайте канала на

Константин Тодоров
2228 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар

2017.06.06 | 10:14

4
Само че има доста селяни които карат с крадена нафта избушляци на по 20 години без катализатори и DPF филтри. Удоволствие е да караш след такава кола с отворени прозорци.

2017.06.06 | 10:02

3
Да не би да са открили пречиствателна станция за въздуха и ние да не знаем?

2017.06.06 | 10:02

2
Подобрява се от най-лошо към по-лошо. Демокрация е всичко е лъжа и измама.

2017.06.06 | 09:29

1
Умните хора преминават от дизел на бензин, както направих аз преди няколко години :)

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини