4 търговищки села без магазини ще получат два пъти седмично хляб

  • 21 февруари 2017 13:29

  • 1017
  • 0
4 търговищки села без магазини ще получат два пъти седмично хляб
© GettyImages/Gulliver

4 търговищки села без магазини ще получат два пъти седмично хляб и хранителни продукти по заявка, след като местната администрация сключи договор за организирани доставки.

Селата се намират в планински райони и имат население под 500 жители, съобщава Труд. Отварянето и поддържането на магазини в тях било нерентабилно и се налагало жителите им да ходят за продукти от първа необходимост до съседни населени места. Повечето хора там обаче са възрастни и самотни, а при зимни условия пътуването става още по-трудно.

От Общината в Търговище уточниха, че в постановление на Министерски съвет и четирите населените места са одобрени за получаване на финансова помощ, която да покрие транспортните разходи за доставка на продуктите. Отпуснатата сума е над 11 000 лева. С нея се организират доставките, които ще бъдат поети от потребителна кооперация. Тя ще доставя по график храни в Горна Кабда, където има 146 жители и Цветница със 108 души. На тези организирани услуги ще разчитат 76 жители на Кошничари, както и в Мировец, където има само 65 човека.

Договорът между Общината и доставчика е до края на годината, допълниха от кметството.

Нора Виткова
1017 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини