Трайков: Подобрява се продуктивността на икономиката ни

  • 06 декември 2011 17:48

  • 622
  • 0
Трайков: Подобрява се продуктивността на икономиката ни
©

Старите слабости на българската икономика - работа почти на празни обороти, много ниски заплати и инвестиции и производство на малко добавена стойност, все се още съществуват. От друга страна обаче увеличението на продуктивността за последната една година е седем процента и е сред най-добрите в Европа, заяви икономическият министър Трайчо ТрайковТрайчо Трайков Трайчо Трайков е бивш министър на икономиката, енергетиката и туризма в правителството на Бойко.

"Преструктурираните браншове с много добавена стойност в тях, продължиха да се представят добре,туризмът продължи да се представя добре, земеделието в тези сектори, които са подпомагани, продължи да се представя добре. За следващата година това трябва да продължи, но първо трябва да се разшири обемът на секторите с висока добавена стойност и това са мерките за енергийна ефективност в предприятията. Втората голяма мярка за кредити на половин цена за малките и средни предприятия", каза той..

Според министъра, част от продуктивността идва със загуба на работни места, а останалата - от запазване на броя на заетите при увеличено производство, предаде БНР.

"Една част от тази продуктивност идва за съжаление със загуба на работни места, тоест по-малко хора вършат същото или повече, друга част от продуктивността е със същите хора и с увеличено производство. Това е основно в екскпортно ориентираните отрасли", посочи Трайков.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
622 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини