Поканихме експерти от „Росатом“ на среща за „Белене“

  • 09 август 2016 14:30

  • 1949
  • 4
Поканихме експерти от „Росатом“ на среща за „Белене“
© Булфото Архив

България покани руски експерти на разговор за съдбата на АЕЦ ''Белене". Енергийният мистър Теменужка ПетковаТеменужка Петкова Теменужка Петкова е министър на енергетиката. Родена е на 18 януари 1967 г. Магистър по е изпратила писмо до генералния директор на Държавната корпорация за атомна енергия на Руската Федерация "Росатом"  Сергей Кириенко за определяне състава на работната група, съобщиха от ведомството.

От българска страна в групата ще участват изпълнителните директори и експерти от „Български енергиен холдинг“ и „Националната електрическа компания“. Министър Петкова отправи покана към руската страна да посети България в периода от 15-ти до 30-ти август тази година, за да продължат детайлни разговори по сътрудничеството в ядрения сектор.

Българската и руската страна създават съвместна работна група, която да разгледа възможните варианти по проекта "Белене" след решението на международния арбитраж в Женева. Експертите ще обсъдят в детайли взаимоизгодните и за двете страни опции по проекта „Белене“ и ще предложат решение в най-кратки срокове.

Последвайте канала на

Борислава Бибиновска
1949 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
аз

2016.08.15 | 08:33

4
Закривай! Не ни трябва. Минимизирайте загубите! Каквото загубили - загубили! Не генерирайте нови загуби!
Ти

2016.08.10 | 07:47

2
Да ,закривай ! Закрихме селското стопанство ,промишлеността ,закрихме училищата (от там излизат тъпунгери с измислени дипломи ) закрихме държавата !Остана мафията и мафиотите начело на държавата !Закривай -манията на олигофрена !
гост

2016.08.15 | 08:33

3
ПРОВАЛЪТ НА БЕЛЕНЕ ДОВЕДЕ МИЛИАРД ЗАГУБА...ТОКЪТ ПОСКЪПНА ДЕСЕТОРНО....НО НАШЕНЕЦЪТ Е НЕПРЕДСКАЗУЕМ... НА НЕГО МУ Е ЛЕСНО КОГАТО МУ Е ТЕЖКО...

2016.08.10 | 07:41

1
Тока поскъпна ....защо бе кретен ? И кой направи тоя милиард загуба ? Нали "новите братя " направиха така ,че слънцето и водата ,да си ги плащаме скъпо ,прескъпо !Благодарим ви "братя "!

Добави коментар

Водещи новини