Експерт: 167 хиляди евро загуба от „Белене“ на ден са много пари

  • 05 август 2016 12:00

  • 1766
  • 2
Експерт: 167 хиляди евро загуба от „Белене“ на ден са много пари
© Булфото (aрхив)

167 хиляди евро на ден са много пари. Толкова губим по проекта "Белене". Това предупреди екепертът Славчо Нейков от Института за енергиен мениджмънт. Той обясни, че парите, които България трябва да даде за оборудването на атомната централа са много и скоро страната трябва да предприеме някакви действия.

Нейков коментира актуалната тема във връзка с писмото на председателя на Европейската комисия Жан-Клод ЮнкерЖан-Клод ЮнкерЖан-Клод Юнкер е люксембургски политик. Жан-Клод Юнкер е роден на 9 декември 1954 година в градчето относно мнението на Брюксел за енергийните проекти на България.
„България се върна на масата с една проективна позиция. На 9-и август ще има среща на президентите на Турция и Русия. Преди това се срещнаха министрите на икономиката и една от темите беше "Турски поток", който е конкурентен на "Южен поток". Позицията на ЕК е принципна. Юнкер припомня, че трябва да се спазват европейските правила и подчертава, че предстои много работа. Прави връзка с инициативата на девет страни за газова свързаност“, заяви експертът пред БНР.

Коментар по темата направи и Станислав Георгиев, изпълнителен секретар на БУЛАТОМ.
„В момента не плащаме нищо, но задлъжняваме. Никой не казва откъде ще вземем парите. Това е огромна сума за България. В компетенциите на правителството е да вземе решение, но вариантите не са много. Дано не се стигне до варианта с продажба за нищожни пари, както стана с оборудването, което най-напред беше произведено за "Белене", заяви той. И добави, че руската страна има интерес да построи АЕЦ в страна от Европейския съюз.

Последвайте канала на

Борислава Бибиновска
1766 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2016.08.06 | 21:38

1
Малкия Жан към "голямия " Боко :Скъпи ми Смехурко ,ако искаш може да ме хванеш за Жанчо ,женчо или другаде !А ще направиш гЪзов клуб и атомна станция ,ама друг път !Това ми е предизборното обещание ,за твоите глупаци -българите !С любов и целувки -Жан ,морис !

2016.08.06 | 21:39

2
Това ли казаха на на чинията на Бузлуджа???

Добави коментар

Водещи новини