Теменужка Петкова: Наследникът на Коен трябва да реши основните финансови проблеми на БЕХ (видео)

  • 11 февруари 2016 15:18

  • 1702
  • 1
Теменужка Петкова: Наследникът на Коен трябва да реши основните финансови проблеми на БЕХ (видео)
©

Към този момент няма нищо притеснително за състоянието на язовирите които стопанисва НЕК. Това каза министърът на енергетиката Теменужка ПетковаТеменужка Петкова Теменужка Петкова е министър на енергетиката. Родена е на 18 януари 1967 г. Магистър по по време на блиц контрол в Комисията по енергетика в Народното събрание, предаде репортер на Новини.бг.

Тя призна, че е имало имаше известно колебание в обемите на язовирите, но допълни, че към настоящия момент ситуацията е съвсем нормална. „НЕК и водните централи към нея работят нормално. Обемът на язовирите към момента е 76% от общия завирен обем в страната спрямо 91% за същия период през миналата година“. "

Петкова коментира и финансовото състояние на НЕК. Тя отново подчерта, че състоянието на компанията след законодателните промени и реформите вече дават своите първи резултати. „Към настоящия момент резултатите са доста оптимистични“. "Националната електрическа компания завърши 2015 г. с 218 млн. лева загуба, като през 2014 г. тя е била 586 млн. лева".

Енергийният министър коментира и смяната на шеф на БЕХ Жаклен Коен. По думите й това е съвсем нормално. „Той не отговори на очакванията и не реши основните финансови проблеми. Надявам се новият шеф да изпълни тази задача“.


Последвайте канала на

Мая Йорданова
1702 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2016.03.04 | 20:15

1
pazavroooooooooooooo mri kurvo sakata prostitutko

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини