Трайков: Надяваме се на още 450 млн. евро от ЕК за спрените блокове на АЕЦ "Козлодуй"

  • 16 ноември 2011 16:40

  • 755
  • 0
Трайков: Надяваме се на още 450 млн. евро от ЕК за спрените блокове на АЕЦ "Козлодуй"
©

Страната ни се надява да получи от Еврокомисията допълнителни 450 милиона евро за спирането на четирите малки блока на АЕЦ "Козлодуй".

До момента сме получавали два пъти компенсации. Първият път бяха 550 милиона евро, а вторият - 300 милиона евро, посочи енергийният министър Трайчо ТрайковТрайчо Трайков Трайчо Трайков е бивш министър на икономиката, енергетиката и туризма в правителството на Бойко.

"В момента бързаме да приключим тази тема, защото в скоро време вече след решението на Германия, след решението и на Белгия за отказ от ядрената енергетика, може да станат прекалено много потенциалните получатели на такива средства, затова мисля, че все пак процесът е под контрол. Работим добре и очакваме и тук положителен резултат", заяви икономическият министър.

Отпусканите от Еврокомисията пари отиват във фонд "Козлодуй". Една част се използват за ядрената ни централата, а с другата се финансират основно мерки за енергийна ефективност. Днес Трайков подписа с 12 общини споразумения за подобни проекти. Той призова общините да бъдат по-активни при правенето на заявките си, тъй като срокът е до края на месеца.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
755 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини