КНСБ ще се включи в протеста на бизнеса

  • 11 септември 2015 15:26

  • 1319
  • 1
КНСБ ще се включи в протеста на бизнеса
© Булфото

КНСБ ще подкрепи планираните за 30 септември протести на работодателските организации заради повишените цени на тока за бизнеса, заяви в Ловеч вицепрезидентът на синдиката Чавдар Христов, цитиран от БТА.

Тепърва ще бъде решено дали ще протестират заедно с работодателските организации или ще предприемат самостоятелни действия. "Ще протестираме срещу тия решения, с които се обременяват хората. Не виждаме нищо лошо, дори и заедно с работодателите", каза Христов.

Според него от КНСБ не могат да се дистанцират от проблема, защото са засегнати не само предприятията, т. е. бизнесът, но и хората, които работят в тях.

Вицепрезидентът на КНСБ допълни, че с обявеното, официално, предстоящо увеличение на учителските заплати е туширано напрежението в този сектор, но има проблеми в системата на културата, при музейните и библиотечните работници. "Проблеми вероятно ще възникнат и в системата на здравеопазването, защото отново има дефицити в касата, които ще наложат да се търсят някакви резерви. Редица сектори в енергетиката са под напрежение", добави Чавдар Христов. Той обаче не се ангажира да прогнозира дали все пак ще бъдат организирани протести за по-високи заплати тази есен.

Вицепрезидентът на КНСБ присъства на организирана от синдиката среща с кандидатите за кметове на общината на предстоящите местни избори.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1319 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2015.09.15 | 20:08

1
Кога синдикатите ще започнат да защитават интересите на работниците,а не собствените си интереси и тези на работодателите?НИКОГА докато са на заплата от самите работодатели!

Добави коментар

Водещи новини