Аерогара София ще разширява търговските площи на терминал 2

  • 17 октомври 2011 17:40

  • 1871
  • 0
Аерогара София ще разширява търговските площи на терминал 2
© Булфото

Управителният съвет на летище София е започнал обществени поръчки за разширяването на търговските площи на новия терминал и за изграждане на нов перон близо до него.

Това заяви директорът на аерогарата Веселин Пейков, предаде БНР.

"Ние имаме достатъчно средства и смятам че можем да поемем нещата, тъй като когато някой друг финансира, си поставя условията. Приоритет номер едно - разширението на търговските площи на терминал две, това ще ни позволи да имаме неавиационни приходи, да повишим приходите за летище София, след това е разширението на терминала, напролет ремонти на перона,а междувременно искам да работим и по изготвянето на проектите за две пътеки за рулиране, които пък ще повишат капацитета на пистите. Искаме един нов перон, който да бъде близо до новия терминал, по този начин по-бързо ще обслужваме пътниците, техните багажи и ще съкратим престоя и на самолетите", каза той.

До края на седмицата в Министерството на икономиката ще бъдат получени уточнените списъци на туристите от назначения управител на "Алма тур", съобщи от своя страна заместник-министър Иво Маринов и добави, че работната група вече е подготвила и законодателни промени.

"В момента се сверяват тези списъци. След като приключи тази процедура ще бъдат обезщетени туристите. Ние направихме един преглед на практиката в другите страни, текстовете до края на седмицата ще бъдат финализирани, също така ще бъдем готови с предложение относно застрахователната сума", заяви Маринов.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1871 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини