Европейски цени на Летище София

  • 12 октомври 2011 19:49

  • 1074
  • 0
Европейски цени на Летище София
©

Пътниците на столичното летище пият кафе за 4 лева и ядът сандвич за 7.

С една минимална работна заплата на столичната аерогара може да почерпите общо 18 души с кафе, вода и сандвич. Това меню излиза приблизително 15 лева на човек, съобщи бТВ.

В така наречената обществена зона, в която достъп имат и изпращачите, цените са по-високи, отколкото в зоната, достъпна само за хора с билети. От следващата година пред Терминал 2, върху подземния гараж, ще има ново заведение, което би трябвало да засили конкуренцията.

И докато отвън все пак има реални предпоставки за създаване на конкуренция, то в зоната с ограничен достъп засега перспективи няма. Там има общо пет заведения - един ВИП ресторант, кафене за бизнес-класата и три напълно еднотипни на визия, цени и стоки заведения. Стоките с ясно обозначени цени са единици. За по-голямата част от асортимента цената е изписана върху малко картонче. Има дори артикули, с надпис на английски, но цена на български в лева.

Според ръководството на летището цените в охраняемата гранична зона са нормални. До няколко седмици летището ще обяви конкурс за нов стопанин на кафенето на стария терминал, което данъчните затвориха.

Последвайте канала на

Десислава Станева
1074 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини