Увеличават икономическите области без офшорки

  • 12 декември 2013 20:11

  • 1391
  • 0
Увеличават икономическите области без офшорки
©

От 20 на 28 се увеличават икономическите области, в които няма да се допускат дружества, регистрирани в офшорни зони. Това прие бюджетната комисия в парламента, която гласува на второ четене Закона за икономическите и финансови взаимоотношения с дружествата, информира БНР.

Офшорни фирми няма да участват в социологически агенции или дружества, решиха единодушно депутатите преди текста на Закона за офшорките да бъде внесен за второ четене в пленарна зала. Решението бе офшорните компании да не се допускат да учредяват такива агенции и няма да имат право да кандидатстват за обществени поръчки, да участват в спорни клубове и издаване на вестници.

Законопроектът на депутатите Йордан ЦоневЙордан Цонев Йордан Кирилов Цонев е роден в село Карапелит. Завършва „Икономика и организация на и Делян ПеевскиДелян ПеевскиБизнесменът и депутат вече 4 мандата от гражданската квота на ДПС Делян Пеевски е роден в София на забранява на дружествата, регистрирани в офшорни зони да участват зв процедури и за получаване на лицензии по Закона за кредитните институции и Кодекса за застраховането. В допълнение на законопроекта бе добавено и изискването, че в Търговския регистър ще се вписват и данните за действителните собственици на компаниите.

"Ако идеята на този закон е да скрием Делян ПеевскиДелян ПеевскиБизнесменът и депутат вече 4 мандата от гражданската квота на ДПС Делян Пеевски е роден в София на, такава идея няма. Ние търсим опция никой да не остане скрит. Главната цел на закона, в тези области за които говорим, е да няма скрита собственост, да е ясно на всички кое е физическото лице, което участва в тези сфери с голям публичен интерес. Законът не си поставя за цел да изгони този или онзи, а да спрат да се крият", коментира Йордан ЦоневЙордан Цонев Йордан Кирилов Цонев е роден в село Карапелит. Завършва „Икономика и организация на.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1391 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини