Политически коментатор: Декларациите на политиците са абсолютна бутафория

  • 19 януари 2015 15:10

  • 1330
  • 3
Политически коментатор: Декларациите на политиците са абсолютна бутафория
©

Имотните декларации на политиците са абсолютна бутафория. Най-смешното е, че в тях не се декларират дори официалните доходи на висшите държавни чиновници, очевидно за да се скрият от обществото.

Това каза в интервю за БНР политическият коментатор Добри Божилов. "Смешно е, че ние очакваме някакви такива декларации да изкарат едва ли не някакви несъответстващи доходи, доходи от подкупи, такива неща, а всъщност в тези декларации липсват дори официалните доходи, които ние плащаме на нашата администрация. Те се крият, защото голяма част от тях вече са доста големи. Очевидно дори това се крие, а какво остава за всички други надежди, които се възлагат на този закон, както и на всякакви други подобни закони", каза още той.

Според Божилов законите се правят показно, но в тях винаги се оставят "дупки", които да обслужват конкретни интереси. Той даде пример с американския щат Делауеър - офшорна зона, която обаче не е изключена от действащия у нас закон и който желае да се "скрие" зад офшорна компания у нас, може да го направи законно с регистрация на фирма за 500 долара годишно. "Изобщо е създадена една конструкция от безсмислени закони, които само създават администрация, консумират пари и резултатът от тях е, че Делян ПеевскиДелян ПеевскиБизнесменът и депутат вече 4 мандата от гражданската квота на ДПС Делян Пеевски е роден в София на има една гарсониера в София", обясни Божилов.

Парадоксално е, че всеки американец знае колко получава управителят на федералния резерв, а никой българин не знае официално размера на заплатата на Иван Искров, коментира още той. Според него заплатите, които висшите държавни служители получават, трябва да са публични.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1330 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
Въл

2015.01.20 | 06:22

3
Не само ,че американците знаят за заплатата на шефа на Федералния резерв,а и всички премии и бонуси които получава през цялата година и това с най голяма точност. Какъв е Искров и компания,че хората за които уж работи и му плащат за това,да не знаят възнагражденията му?

2015.01.20 | 06:22

2
Е па то е ясно! Я ако пишем закони, че ги пишем да обслужват мене, а не комшията! Естествено, получаваш това за което гласуваш! Гласуваш за боклуци, получаваш боклуци!

2015.01.19 | 21:54

1
бау бау легни стани пълзи браво БОЙКО добро куче къчи къчи бау бау ,как си върти опашчицата,бау бау.целувки с доган и Ердоган вероятно и на дайре танцува.БОРИСОВ-МЕСТАН=БОСТАН=ГЕРБЕРЕСТАН=ДЮНЕРИСТАН

Добави коментар

Водещи новини