Стойнев: Токът няма да поскъпва след Нова година

  • 21 септември 2013 13:35

  • 1805
  • 12
Стойнев: Токът няма да поскъпва след Нова година
©

След Нова година цената на тока няма да се увеличи.

Това каза в отговор на журналистически въпрос в Русе министърът на икономиката и енергетиката Драгомир СтойневДрагомир Стойнев Драгомир Велков Стойнев е роден на 6 май 1976 г. в Триполи, Либия. Той е икономист, възпитаник на, цитиран от БТА.

Той коментира, че може би някой цели да създаде някаква истерия, за да плаши хората.

"Истината е, че когато встъпих в длъжност, цената на тока трябваше да се увеличи между 20 и 30 процента. Това не се случи, а дори намаля", обясни Стойнев.

По повод вчерашната акция в офиси на "Риск Инженеринг" министърът коментира, че има прокуратура и тя трябва да даде своите обяснения.

"Хората трябва да разберат, че основната цел на това правителство е законът и държавата да се върнат във всяка една сфера и това съм го казал още от първия ден от встъпването ми в длъжност. Всеки, който нарушава закона, ще понесе своите последствия, но дали е виновен, или не, го казва съдът. Не мога да бъда като предишните управляващи, които пред камерите казваха кой е виновен или невинен. Съдът е този, който трябва да си свърши работата. Щом прокуратурата е преценила, че може да има досъдебно производство, следователно има защо", обясни Стойнев.

В Русе министърът присъства на тържествена церемония по повод откриването на трето хале във френския завод за автомобилни части "Монтюпе", с което производствените мощности ще бъдат разширени с над 50 процента, а инвестициите на компанията от встъпването си в града преди 7 години, ще надхвърлят над 100 млн. евро. На нея присъстваха депутати, областният управител на Русе Венцислав Калчев, кметът Пламен Стоилов, изпълнителният директор на Българската агенция за инвестиции Светослав Младенов и френски дипломати.

"Основната цел на правителството е да привлича чуждестранни инвеститори и за мен най-важното е да подобря диалога между правителството, общината и инвеститорите. Първият пакет от мерки, касаещи лиценционни и регистрационни режими, вече е факт. Искаме всички административни пречки да бъдат намалени, така че инвеститорите да могат да откриват своите фабрики. Към тях посланието ми е, че има държава, която ще бъде зад тях и всеки, който спазва закона и се отнася човешки към своите работници, ще получи изцяло подкрепата на държавата", обясни Стойнев.

Той информира, че в последните месеци бизнес климатът осезаемо се подобрява и доверието се връща.

"В момента работим по няколко проекта за инвестиции на стойност над 1,5 млрд. лева", обясни Стойнев.

Последвайте канала на

Борислава Борисова
1805 12

Свързани новини

Коментари 12

Добави коментар
СТОИНЕВ

2013.09.24 | 20:37

12
Тока няма да поскъпва,парите обаче пак ще ви ги вземем с по високи данъци за колите,за домовете,за сметта и айде да не изброявам всичко че нашите избератели съвсем ще се отчаят
o&k

2013.09.24 | 20:37

11
Естествено че със эаеми се живее весело,но до кога ще се поддържа иэкуствено ниска цената на "някои неща"?А иэносът на ток "отпуши" благодарение на беэценицата по която го продаваме,но това е тема табу эа управниците.Беэспорно вэривяванета на социалния мир тепърва предстои,но до тогава нека се радваме на хубавата есен!

2013.09.24 | 20:37

10
Стойнев:Токът няма да поскъпва след Нова година!!!Ще поскъпне преди това......хо...хо... хо...хи...хи.. хи...и бутилка ром.Ама че сте ми тъпи гълъбчета........
OK

2013.09.24 | 20:37

9
Може и да не поскъпне, ама вече няма данъкоплатци. Проблем е в държавния сектор да се плащат заплати, държавни ведомства не се разплащат помежду си, за общински да не говорим. Сериозни аналогии с 90 та, 96/7 година стават. И тогава биеха лозунги докато дойде зимата...

2013.09.24 | 20:37

8
Това правителство засега се крепи на хубавото време.

2013.09.24 | 20:37

7
Искам тока да поскъпне ,искам тиква да ме управлява ,искам вееее .....оставкаааааа, аз съм лумпен веее, ади веее....мамата ми сайбаааааа, ади вееее....

2013.09.24 | 20:37

6
др.Стоинев а за вашия водач Доган какво ще поскьпне или то за него цяла Бьлгария работи безплатно?
Радо

2013.09.24 | 20:37

5
Човека иска да каже като изтрезнеем от празниците тогава ще ни резнат главата. Бсп-то са чисто и просто едни симуланти и нищо повече даже и вчерашните обиски са поредният кьорфишек както преди Боко-Тиквата правеше в началото!

2013.09.24 | 20:36

4
Чудя се колко малоумен трябва да си, вместо да се радваш, че тока няма да поскъпва, да искаш да поскъпне, за да имаш оправдание за малоумните протести платени от Тиквата?
бат велко сандокана

2013.09.24 | 20:36

3
дреме ми на члена,Аз вече минах на циганската система и вече трети месец НЕПЛАЩАМ ток

Добави коментар

Водещи новини