Константин Пенчев: Институциите трябва да обяснят на хората тези завишени сметки

  • 11 септември 2013 08:50

  • 1808
  • 0
Константин Пенчев: Институциите трябва да обяснят на хората тези завишени сметки
©

Последните сметките за ток са завишени и аз имам много жалби по тази причини, каза омбудсманът на Република България Константин ПенчевКонстантин Пенчев   Константин Любенов Пенчев е роден в град София. През 1976 г. завършва Юридическия факултет в предаването "Здравей, България" по Нова телевизия. Наистина има намаление от 4%, но хората не могат да разберат това намаление, защото има завишение на отделни компоненти.

"Намалението на тока е минимално и хората трудно го усещат".

"Хората излязоха февруари месец на протест, защото сметките им бяха необяснимо високи, без да им бъде обяснено защо се е получило така. Ако продължава това положение, хората пак ще повторят ситуацията от февруари", коментира омбудсманът новите фактури за ток.

"За мен регулаторният орган и институциите трябва да обяснят на хората тези завишени смети, ако трябва да направят проверка. Институциите поеха ангажимент за намаляване на цената и те трябва да обяснят това положение", каза още Пенчев.

Хората не вярват на институциите, те в момента изчакват и при най-малкото нарушение ще излязат на улицата, защото вече им е писнало всеки да ги лъже", поясни омбудсманът.

"Електроразпределителната мрежа в България е в окаяно положение, но трябва да си коригират разчетите, защото хората не са виновни за това".

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1808 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини