Петър Чобанов: Провеждаме нова финансова политика

  • 23 юли 2013 17:53

  • 3578
  • 17
Петър Чобанов: Провеждаме нова финансова политика
©

Един от основните въпроси по отношение на актуализацията на бюджета е този дали това е една техническа актуализация или е нова политика. Отговорът е, че ние провеждаме нова финансова политика. Това заяви министърът на финансите Петър Чобанов в началото на съвместното заседание на парламентарните комисии по бюджет и финанси, по икономическа политика и туризъм и по труда и социалната политика.

Единствената точка в дневния ред на заседанието е обсъждането на проекта за актуализация на бюджет 2013 година. Според Чобанов трябва да се намери отговор на това на каква база стъпваме и да си отговорим дали имаме стабилност на страната и дали е била на лице по време на управлението на ГЕРБ.

Ако тази стабилност е неплащането на бизнеса навреме, ако ненавременното възстановяване на ДДС, недисциплинирана фискална политика, то тогава сме имали такава”, коментира финансовият министър. Той заяви, че актуализацията на бюджета дава възможност, с която държавата да бъде добър партньор с бизнеса както по договорите, така и по отношение на нормативните уредби. „До момента беше пренебрегвано изграждането на буфери, които да се използват за по-добро управление на ликвидността. За съжаление на фискалния резерв се гледаше само като източник за финансиране на дефицита. Това се променя с актуализацията на бюджета”, посочи Петър Чобанов.

Поемането на нов дълг не може да бъде причислено към финансирането на някакви скрити и тайни разходи. Това заяви министърът на финансите Петър Чобанов в началото на днешното съвместно заседание на парламентарните комисии по бюджет и финанси, по икономическа политика и туризъм и по труда и социалната политика.

По думите на Чобанов актуализацията на бюджета ще играе ролята на вид буфер, който ще бъде предназначен за допълнителни разходи през следващата 2014 година. Финансовият министър обясни, че в Закона за държавен бюджет за настоящата 2013 година се запазва максималният размер на дълга на страната ни в размер на 14,6 млрд. лева дори и след актуализацията.

„Не се отчита увеличаване на задлъжнялостта”, подчерта министърът на финансите. Според него – основен проблем е липсата на гъвкавост, създадена през последните няколко години. „Този дълг, заложен в проекта за актуализация, се явява един вид компенсация за загубената гъвкавост на бюджета”, подчерта Петър Чобанов. Той категорично заяви, че актуализацията не се налага за финансиране на други цели или за захранване на близки до властта фирми.

Последвайте канала на

3578 17

Свързани новини

Коментари 17

Добави коментар

2013.07.30 | 00:02

17
Каква физиономия, каква фамилия! Просто експертна прелест!

2013.07.30 | 00:02

16
КРАДЕНЕ, КРАДЕНЕ И ПАК КРАДЕНЕ!
баба гицка

2013.07.30 | 00:02

15
другари от бсп, дпс +юруш --- СЛЕД ВАШАТА ИКОНОМИЧЕСКА ПОЛИТИКА ПАК ЩЕ ВИКАМЕ ДЯНКОВ ДА ВИ Я ОПРАВЯ, ВИЕ СТЕ ВЛЮБЕНИ В ЛЪЖИТЕ И КРАЖБИТЕ

2013.07.30 | 00:02

14
ЩЕ ТИ ОПРАВЯ МИРИЗЛИВАТА ДЪРТА ПУ.КА ДЯНКОВ ПОСТАЧКЕ ТИ СЕ ЕДИН ГЕРБАВ ПЕДЕРАСТ ПЛАТЕН КОЙТО ПИШЕ ТУК И СЕ ПРАВИ НА БАБА!
Боздуган

2013.07.30 | 00:02

13
БСП е престъпна партия ,ГЕРБ е престъпна партия , ДПС е престъпна партия ,НДСВ е престъпна партия , СДС и ДСБ са престъпни партии !Всички те УПРАВЛЯВАХА Б-ия последните 24 г . и докараха страната на дъното на ЕВРОПА ! Слугуват на новите ни колонизатори !Народът ни УМИРА ! Почти нищо не произвеждаме ,младите ЕМИГРИРАТ !Нужна е СМЯНА НА КУРСА ! ТОВА Е СПАСЕНИЕТО !!!
Боздуган с гъз насран

2013.07.30 | 00:01

10
Аз съм бай ви Боздуган и Г Ъ З Ъ Т ми е разпран ,щото турци ме Е Б А Х А и дупето ми Р А З П Р А Х А . И сега се чудя как ,ще отида при Местан , с този Г Ъ З така разпран ,че и мъничко Н А С Р А Н ? А на Волен и Станишката ,много пъти ял съм П И Ш К И Т Е и сега тук С Л О В О Д Р И С К А М ,и за нов К У Р се натискам ,щото искам и на Орешарката ,да опитам ПАЛАМАРКАТА. А ,поуката е ясна - най обичам да ме шибат, в дупката /КОЯТО БЕШЕ/ тясна!

2013.07.30 | 00:01

12
Само за 2 месеца ГЕРБ отиде по дяволите ,нищо не остана,освен кандидат затворници ! Престъпна шайка от бандити,убиец на върха, крадци и лъжци ! И това благодарение на ЕДИНСТВЕНИЯ ГЛАС НА СИДЕРОВ ! ГЕНИАЛЕН ХОД ! Ще остане завинаги в историята на България ! Псетата от ГЕРБ пълзят към парламента ,скимтят !Знаят ,че пак ще ядат на ВОЛЕН хурката !

2013.07.28 | 10:28

3
ГЕРБ ПРЕСТЪПНА СЕКТА КРЪВОПИЙЦИ НА БЪЛГАРСКА КРЪВ ГЕРБ ЗНАЧИ БЕДНОСТ БЕЗЗАКОНИЕ СМЪРТ ЦЕЛИ СЕМЕЙСТВА ПОСЕГНАХА НА ЖИВОТА СИ ДРУГИ СЕ САМОЗАПАЛИХА АКО БЯХА ЕВРОПЕЙСКА ПАРТИЯ ЗА КОЕТО ТВЪРДЯТ НА ДУМИ НО НЕ И НА ДЕЛА ТРЯБВАШЕ ОТДАВНА ТЕЗИ ПРЕСТЪПНИЦИ ДА БЪДАТ СЪДЕНИ ЗА ГЕНОЦИД ПРОТИВ БЪЛГАРИЯ!
Спи ,деденце сладко ,спи .

2013.07.30 | 00:01

11
Така е ,така е ! Не само цели семейства, посегнаха на живота си и се самозапалиха ,ни и цели трудови колективи ,пионерски /и пенсионерски/ лагери ,цели градове и села. Жертвите ,които понесе многострадалното ни Отечество , в следствие на управлението на ГЕРБ ,могат да се сравняват само с жертвите на Холокоста /даже ,може и да са повече ,защото евреите говорят за десет милиона , а пък швабите признават само шест милиона/. Изобщо - касапница. Ха сега ,да си изпиеш хапчетата ,пък да си легнеш /,че доктора ти каза, да избягваш всякакви вълнения , на твоята възраст /
милан

2013.07.30 | 00:01

9
този ми прилича на пълен идиот

2013.07.30 | 00:01

8
Мръсно копеле некадърно и крадливо, ще ти стопя лагерите гнусна червена свиньо, крадлива!

2013.07.30 | 00:01

7
Видяхте ли го колко нагло и мръсно, натега4еско червено миндилче е този по БТВ. Абе вземете и му покажете какъв нещастен, пъпчив онанист е този шопар! Самия този незнае , че е един бушон, с който Орешарски и Тройната ламя ще си измият ръцете.
Боздуган

2013.07.28 | 10:29

6
Знаем чобанов! Но това не се нарича политика! Това се нарича КРАДЕНЕ!

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини