Станишев: Пълним дупките, създадени от Симеон Дянков

  • 23 юли 2013 14:02

  • 12107
  • 94
Станишев: Пълним дупките, създадени от Симеон Дянков
©

Бюджетът, който функционира, не е бюджетът на Коалиция за България, а на Симеон ДянковСимеон Дянков Симеон Денчев Дянков е роден на 13 юли 1970 г. в София. Завършил е езиковата гимназия в Ловеч. Учи. Трябва да се направи актуализация на бюджета, за да се коригират няколко грешки. Правителството се стреми да прекрати практиката, която въведе Симеон ДянковСимеон Дянков Симеон Денчев Дянков е роден на 13 юли 1970 г. в София. Завършил е езиковата гимназия в Ловеч. Учи. Тя докара до фалит стотици предприятия. Това заяви лидерът на БСП Сергей СтанишевСергей Станишев Сергей Дмитриевич Станишев e председател на Националния съвет на БСП, министър-председател на на пресконференция.

Правителството на ГЕРБ водеше политика на фалшиви бюджетни баланси, каза още той.

Друг аспект, който трябва да се знае в резултата от управлението на Дянков и на Борисов, е влошаването на макроикономическата рамка. Беше изяден фискалният резерв от 8 млрд. лева, той спадна на 3,5 млрд. лв. С 4 млрд. лв. беше увеличен и държавният ни дълг, каза още червеният лидер.

Дългът, който правителството планира да вземе е, за да покрием дългове, натрупани от ГЕРБ, за да гарантираме стабилността на фискалния резерв. По времето на ГЕРБ той падна на 3,9 млн. лева. По същество правителството се опитва да запушва дупките, създадени от Симеон ДянковСимеон Дянков Симеон Денчев Дянков е роден на 13 юли 1970 г. в София. Завършил е езиковата гимназия в Ловеч. Учи, а Борисов го наричаше неговото "слънчице".

Не е приемливо да докараме хората до положение да умират от глад, това не е наша политика, а на Дянков. България остава сред отличниците на ЕС и след актуализацията на бюджета. Не сме застрашени по никакъв начин от процедура за свръхдефицит. Ще сме сред 8-те страни с най-ниски дефицити, но с политика, която ще е в подкрепа на българските фирми и ще е социално ориентирана. Вярвам, че ще могат да се повиши събираемостта, каза още Станишев.

Според Петър Кънев Дянков е работел за българския бизнес на един много прост принцип: докато научим магарето да не яде, то взе, че умря.

Поправката в бюджета е наложителна, тя не е нещо сакрално или трагично, каза още Кънев.

Що се отнася до прословутото тефтерче на Филип Златанов, Станишев заяви, че е настъпило самопризнание и от Искра ФидосоваИскра Фидосова Искра Фидосова Искренова е родена на 22. 08. 1971 г. в гр. Лом. Завършва гимназия в Монтана, после, и от Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г. Държавата е управлявана чрез шантаж, едни конфликти на интереси са прикривани, едни хора са "удряни". Не е достатъчно разграничаването на г-н Борисов от Искра ФидосоваИскра Фидосова Искра Фидосова Искренова е родена на 22. 08. 1971 г. в гр. Лом. Завършва гимназия в Монтана, после, защото той сам е казвал, че има 100 уши и очи и знае какво става в държавата.

Попитан дали ще гласуват този бюджет без одобрението на синдикатите и работодателите, лидерът на БСП отговори, че и синдикатите, и работодателите са се обявили против бюджета на Дянков. Ние сме готови и ще водим разговори. Ще чуваме мнението на всеки. Работодателите би трябвало да подкрепят ангажимента на правителството да се разплаща с бизнеса. Това разплащане запазва работни места и дава стабилна среда. Готови сме да отчетем нуждите и от синдикалистите, и от работодателите, категоричен е червеният лидер.

По думите му резултати ще има, това е волята на кабинета на г-н Орешарски. Трябва да се изплати дълга, който е взет от ГЕРБ през февруари. От януари до май са похарчени над 300 млр. лв, а този резерв трябва да го има, каза още той. 

Станишев бе категоричен, че са готови да водят разговори с ГЕРБ в Народното събрание. Няма никакво пренебрежение към най-голямата партия, но това не означава, че ще има някакво съвместно управление с тях, каза още Сергей СтанишевСергей Станишев Сергей Дмитриевич Станишев e председател на Националния съвет на БСП, министър-председател на. Той бе категоричен, че са тръгнали по път за оздравяване на държавата и за премахване на статуквото.

Държавата трябва да бъде изрядна като платец към бизнеса, тя трябва да е предсказуема, каза още лидерът на БСП.

Да, това не е перфектният бюджет. Това е бюджетът на Дянков, но с някои корекции. Нашият бюджет ще го видите през 2014 година, каза още той.

Не бих препоръчвал на никой от БСП да коментира продължителността на управление на този парламент. Този кабинет има ангажимент дотогава, докато се изпълни ангажиментът. Всяко едно правителство може да прекрати мандата си във всеки един момент, каза още той.

Кънев заяви, че трябва да видим до кога ще искаме да сме отличниците на Европа, но и да сме най-бедни.

Станишев заяви, че е дълбоко разочарован от поведението на президента Росен Плевнелиев, защото той е започнал да изразява страна. Той доброволно напусна конституционната роля на обединител. Колкото повече се плъзга по плоскостта на архитект на политики и правителство, толкова по-лошо става за него, каза още лидерът на БСП.

Последвайте канала на

12107 94

Свързани новини

Коментари 94

Добави коментар

2013.07.25 | 15:24

94
Тиквата мафиот да се извини за обидите който сравни българските студенти на овчари за пържолите награда за кучето което е намерило трупът според неговите думи това са тежки подигравки върху цялото Българско общество както и много други много трески има за дялане този маймуна страхлива също да се извини пред цяла България за наложеният геноцид от неговото протеже гнидата Дянков върху България и хората на България убиецът мутра мафиот да се извини и на семействата с самоубили се самозапалили Българи който изгоряха от глад заради мизерията и бедността причинена от ГЕЙбоклуците ГЕРБ
помни се

2013.07.25 | 15:23

93
Че Дянков беше кретен и лъжец го знаят и малките деца! Този и ББ докараха държавата до фалит и сега още 10 години ще им сърбаме попарата! Трябва да бъде арестуван и съден заедно с другите хайдуци от предишното правителство!!
Боздуган

2013.07.25 | 15:21

87
Цялото ръковдство на ГЕРБ са престъпници и бандити ! Когото и да посочиш,няма да сбъркаш !Да не говорим за ТИКВАТА БОРИСОВ и ГЛУПАКА ЦВЕТАН !Те са директно за дълъг пандиз ! ПЛЕВНАТА е офшорски далавераджия ! ГЕРБ са на бунището !
Наглите

2013.07.25 | 15:23

92
Лъжец от класа ... В момента в който говори за 3.5 млрд оставен фискален резерв , БНБ излиза с данни за 5.8 млрд .... Тоя съсел няколко милиарда за нищо ги няма. Ако сте обективни ще припомните изказвания на Станишев по време на приемане на този бюджет миналата година . Преди година , Сергей обвиняваше ГЕРБ , че раздували бюджета нарочно , а сега той иска още увеличения с 1 млрд. За каква наглост говорим
Боздуган

2013.07.25 | 15:23

91
Станишев, путьо, освен дупките,пълни килиите на затворите с престъпниците от ръководството на ГЕРБ !
dadadada

2013.07.25 | 15:22

90
Има огромна дупка,ама в галвата ти!!!

2013.07.25 | 15:22

89
Има напредък. Фалиралите фирми според Станишев бяха хиляди, сега са стотици. Но най-готиното е "дългът ще се вземе за да покрие дълг". Ако вашият семеен бюджет го правите по този начин тежко ви.
гей

2013.07.23 | 21:47

52
няма вече вярващи ,сергеЙка.Колко пъти искаш да ти повярват?!Освен 5-6 заблудени пенсионера и един тъпанар.

2013.07.25 | 15:21

88
Няма кой вече да вярва на МАФИОТА ТИКВА С КАТАСТРОФИРАЛИЯТ КОРАБ И ЦВЪРКАЩИТЕ ПО САЙТОВЕТЕ УДАВЕНИ МИШОЦИ ГЕРБ!
Не се издържа

2013.07.25 | 15:21

86
Пуснете си предизборното клипче на БСП и компания. Ще спрем контрабандата и ще съберем с 2.5 млрд повече в хазната .............. Ха хаааа Само две месеца по късно , намаляват приходите от митниците и теглим 1 млрд ЗАЕМ... След БСП и погром , за пореден път
Боздуган

2013.07.25 | 15:20

85
БСП е престъпна партия ,ГЕРБ е престъпна партия , ДПС е престъпна партия ,НДСВ е престъпна партия , СДС и ДСБ са престъпни партии !Всички те УПРАВЛЯВАХА Б-ия последните 24 г . и докараха страната на дъното на ЕВРОПА ! Слугуват на новите ни колонизатори !Народът ни УМИРА ! Почти нищо не произвеждаме ,младите ЕМИГРИРАТ !Нужна е СМЯНА НА КУРСА ! ТОВА Е СПАСЕНИЕТО !!!

2013.07.23 | 21:44

43
ZABRAVI DA SPOMENEH ataka nacelo s zlodeia interesciiata podkupen lajec dupedavec volen sideroglu MRASNIKA OSRAN
уууу...

2013.07.25 | 15:20

84
май по-малкото зло ще са няколко фирми от по-голямото,фалит на държавата..........

Добави коментар

Свързани видеа

Свързани галерии

Водещи новини