Драгомир Стойнев: Човешкият ресурс е най-голямата бомба със закъснител (обновена)

  • 23 юли 2013 12:06

  • 1814
  • 1
Драгомир Стойнев: Човешкият ресурс е най-голямата бомба със закъснител (обновена)
©

"Човешкият ресурс е най-голямата бомба със закъснител, която ни очаква", заяви министърът на икономиката и енергетиката Драгомир СтойневДрагомир Стойнев Драгомир Велков Стойнев е роден на 6 май 1976 г. в Триполи, Либия. Той е икономист, възпитаник на на първото заседание на Консултативния съвет за развитие на малките и средни предприятия.

По думите му, ще се очакват от бизнеса предложения как да се изпълнят мерките в стратегията за насърчаване на малките и средни предприятия в България 2014-2020. "Бизнесът знае кое най-много пречи и как да се действа по приоритетите", поясни министърът,

Относно искането на Божидар Данев да отпаднат излишните такси, Стойнев каза, че в това отношение Данев е абсолютно прав. "Ние сме изостанали в много сфери. Покрай трагедията в рудник „Ораново” разбрахме, че няма специалисти въглищари. Работят хора в пенсионна възраст. Къде са младите хора. Колко инженери „се произвеждат” годишно. Образованието е цел, по която да се работи. Днешните младежи, не всички, но една част, взимат дипломи, но нямат знания. За да се увеличи производителността, има значение кой организира производствения процес. Администрацията търси помощ от бизнеса, за да стане стратегията работеща", каза още министър Драгомир СтойневДрагомир Стойнев Драгомир Велков Стойнев е роден на 6 май 1976 г. в Триполи, Либия. Той е икономист, възпитаник на.

В България фалитите в последните години са над 100 000, съобщи министърът.

"Начинът на работа оттук нататък ще бъде различен. За мен е важно да има чуваемост, каза Стойнев. Правим всичко възможно ден за ден да има чуваемост. Освен присъщите сектори трябва да има и поглед напред, защото стратегията за развитие на малките и средни предприятия е за години напред", посочи още Драгомир СтойневДрагомир Стойнев Драгомир Велков Стойнев е роден на 6 май 1976 г. в Триполи, Либия. Той е икономист, възпитаник на.

Последвайте канала на

Десислава Станева
1814 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2013.07.29 | 18:15

1
Как да нямате кадри, бе другари комуняги !!! Ами мангалската паплач, която помпите с помощи и спомагате за популацията и ? Те са бъдещите работници в фирмите ви !! Защото нормалните ще ви теглят по една майна и ще заминат по света !!

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини