Трайков: Освобождаваме самолетно гориво от Държавния резерв

  • 29 юли 2011 16:51

  • 1796
  • 2
Трайков: Освобождаваме самолетно гориво от Държавния резерв
© Булфото

Според него криза няма, а в момента има тест за икономиката на страната ни и за действието на закона, предаде Дарик.

Трайков бе категоричен, че отговорността за цялата ситуация е негова и на министъра на финансите Симеон ДянковСимеон Дянков Симеон Денчев Дянков е роден на 13 юли 1970 г. в София. Завършил е езиковата гимназия в Ловеч. Учи. Министърът е на посещение в завод за пластмаса в Самоков.

Министърът обясни, че е създал работна група, която следи ситуацията. По думите му действително в момента има тест и той е за това доколко България е страна, в която се спазва законът, доколко тя е държава с действаща пазарна икономика.

Ако ние се провалим на някой от тези два теста, за което по принцип нямаме съмнения, че отдавна не стои като въпрос, тогава това означава, че имаме много по-сериозен проблем отколкото съдбата на един министър или на едно правителство, каза Трайчо ТрайковТрайчо Трайков Трайчо Трайков е бивш министър на икономиката, енергетиката и туризма в правителството на Бойко.

Работната група следи какво се случва на пазара, какво се внася, къде какви наличности има.

Засега изглежда, че с безакцизните стоки, които произвежда „Нефтохим", нещата са под контрол - с битума, с полипропилена. С бензина и дизела нещата стоят по подобен начин. Със самолетното гориво изглеждат по някакъв начин най-спешни, защото най-бързо се свършват наличните количества, посочи Трайков.

Той допълни, че в Държавния резерв има количества за между 60 и 68 дни керосин, част от тях се съхраняват и в складовете на „Лукойл".

На хартия ги има, надявам се, че и физически ги има, каза той.

Министърът обясни, че се подготвя решение за отпускане от Държавния резерв, то ще бъде прието на подпис от Министерския съвет и Трайков изрази надежда това да се случи още в рамките на деня, така че в началото на следващата седмица, когато се изчерпат запасите на летищата, да могат да постъпят количествата от Държавния резерв.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1796 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Олег

2011.07.31 | 14:38

2
Този, с налудничавия блясък в очите, нали сутринта каза, че резерва няма да се пипа.
Българан

2011.07.31 | 14:38

1
Олеег, Олег, халюцинираш нещо. Този блясък е от светкавицата на фотоапарата. Не е сценичен ефект за удовлетворяване на стремежа ти към халюцинации. Ако спреш да вземаш "Комунизмоген" ще спреш и да халюцинираш. Нещата ще си дойдат на мястото и няма да имаш объркани представи. Айде със здраве - КОМУНИЗМЪТ СИ ОТИВА, СПЕТЕ СПОКОЙНО ДЕЦА!

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини