Кражбата на пясък от дюните отива на прокурор

  • 22 май 2013 07:38

  • 893
  • 1
Кражбата на пясък от дюните отива на прокурор
©

Случаят с кражбата на огромни количества пясък от дюните край Несебър е даден на прокурор в Бургас. Това съобщиха от екоминистерството, пише в. "Преса".

Ден след сигнала регионалната екоинспекция извършва проверка на място и сезира прокуратурата с мотива, че е извършено престъпление от общ характер. Написано е и предписание до кмета.

Мерки ще бъдат взети и срещу ромите, които са се настанили в акациевите гори до пясъчните възвишения. Това е група от около 30 души - деца и възрастни, пристигнала наскоро и превзела около половин декар.

Действието се развива в непосредствена близост до терена с дюните от 29 декара, който бе продаден на фирми "СЛЕ груп" от земеделското министерство в края на миналата година. В момента строителство там не се извършва, тъй като бе спряно със заповед на регионалната дирекция  за строителен контрол през декември миналата година. Фирмата обжалва и делото ще се гледа на 10 юни в Бургаския административен съд.

Междувременно строителният контрол установи, че къщата за гости до тракийското светилище Белинташ край Асеновград е незаконна. Проверяващите откриха, че инвестиционните проекти не са съгласувани с културното министерство.

Последвайте канала на

893 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Не само

2013.05.22 | 16:50

1
Това освен разсипване на природата е и опит за предумишлено убийство. Всеки занимавал се със строителство знае че морския пясък не може да се използва за бетон. Хотел или къща направена с такъв пясък е потенциално рисков обект

Добави коментар

Водещи новини