Ключов депутат на ГЕРБ изплува от "Дюнигейт"

  • 10 януари 2013 06:39

  • 4522
  • 9
Ключов депутат на ГЕРБ изплува от "Дюнигейт"
©

ГЕРБ-ер изплува от скандала "Дюнигейт". Името на един от ключовите депутати на властта Емил Димитров бе замесено в нова скандална сделка в Несебър, съобщи "Стандарт".

Фирмата, в която майката на народния избраник Елеонора Димитрова е мажоритарен собственик, според данните на ДАКСИ - "Експрес турс" ООД, се е опитала да вземе терен от 2,5 декара от Министерството на земеделието. Той е трябвало да бъде придобит по същата схема, по която се случиха и скандалните в изпълнителната власт сделки на "СЛЕ груп" в местността Кокала в Несебър от края на миналата година.

Според фирмените регистри 53,3% от "Експрес турс" са собственост на фирмата "Елеонора транс", а останалите 46,7% на "Динамик турс" АД. Собственици на "Елеонора транс" с по 50% са майката на Емил Димитров - Елеонора, и Славян Теофилов, който е управител на дружеството. Теофилов е бивш общински съветник в Несебър, а понастоящем съветник в парламента на Емил Димитров. До 7 октомври 2008 г. в "Елеонора транс" собственик с 26% е самият Емил Димитров. Същата година той продава на майка си своите дялове. Другият акционер в "Експрес турс" - "Динамик турс", е 51% собственост отново на "Елеонора транс", останалите 49% са на завода за автомобилни гуми "Динамик", показаха още данните на ДАКСИ.

"Експрес турс" е започнала процедура по промяна предназначението на терен от горския фонд, който се намира между два други имота в Несебър, които фирмата притежава. На единия е построен хотел "Хавай", а другият е парцел от 11 декара, придобит чрез замяна в началото на 2009 г. Върху терена, който "Експрес турс" иска да закупи и за който има висяща преписка в Министерството на земеделието и горите, вече е изграден басейн. "Действително в този район има басейн и спортно игрище, но дали са върху държавен имот, на този етап не мога да кажа", коментира пред "Стандарт" кметът на Несебър Николай Димитров. Той допълни, че подаден сигнал за нарушение няма, но въпреки това общината започва проверка. "Това са компромати, майка ми няма участие в никакви заявления", коментира и самият Емил Димитров. От земеделското министерство пък коментираха, че преписката за промяна на предназначението на парцел от 2,5 декара в полза на депутата Емил Димитров не е разписана и изобщо не е била придвижена.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
4522 9

Свързани новини

Коментари 9

Добави коментар
А така !

2013.06.30 | 20:03

9
Той тоя гербер Емил Димитров излиза навсякъде, където има корупция и далавера. Ако беше някой от БСП да са го разпънали на кръст, но нали е бивш колегааа ....

2013.06.30 | 20:03

8
Корабът ГЕРБ потъва Кой каквото може да открадне...
МАРА ТРЪПКОВА

2013.06.30 | 20:03

7
Дали не се забелязва от никой,че където става дума за далавера и корупция,изплува името на този нагъл мръсник!Явно доста добре се е имплантирал в монолитната престъпна шайка на Герб,защото ползува протекцията на управляващите и явно си пърдят в едни гащички!И този,както и цялата върхушка на Герб,отдавна трябваше да са зад решетките!
човек

2013.06.30 | 20:02

6
тоя боклук - най честния щял да помага на ЦСКА, тоя е крадец по -голям от Цв.Цв.,защо не се гръмне,а само се оправдава.Може някой пиян циганин да му помогне
ГЕРБ = ТРОЙНА КОАЛИЦИЯ Х 2

2013.06.30 | 20:02

5
Е сигурно пак Станишев е виновен, че този ВИДЕН ГЕРБЕР Емил Димитров КРАДЕ ЗДРАВО И Е НАПРАВИЛ ПО ГОЛЕМИ СХЕМИ И ОБРЪЧИ ОТ ДИГАН ... ТОГАВА КОЙ С КАКВО СМЕНИХМЕ. ???
...

2013.06.30 | 20:02

4
А той Боко, Фидосова, Дянков като изплуваха с Вальо Танов за митниците дето митничарите играят футбол някой каза ли им нещо? Или като задържаха моряците за контрабандните цигари на ГРОБ в Гърция. Само по нашите новини не съобщиха чии са.
чад кроегер

2013.06.30 | 20:01

3
Само като го видя и ми става ясно, че е изпечен мошеник
МУНЧО

2013.06.30 | 20:01

2
ТОЗИ Е МРЪСНИКЪТ заради ,който въртят и сучат за закона с забраната за пушене на общественни места!!!Нали знаете ,че основният му бизнес е с ЦИГАРИ!!!Сещате ли се за МИШО "бирата" МИХОВ? Знаете ли с кого се срещна в хотела в ПРАВЕЦ преди да УМРЕ? Е БАШ С ТОЗИ МРЪСНИК!!!!Питате се защо се срещат "подгонен" от ГЕРБ бизнесмен , който е известен с близостта си с Георги Първанов и БСП с депутат от ГЕРБ. Ами много просто този боклук трябваше да съобщи на МИхаил Михов условията срещу ,които ще го оставят на мира - е не доживя човека. Кой лапна пивоварната на Михаил Михов след смърта му? СИбанк!!!Тя тази банка не беше ли на Цветелина Бориславова?
Otgore

2013.06.30 | 20:00

1
Ей,скъсахте се за 3,5 г. и си разчекнахте устата, а 20 г. като безчинствахте ви беше добре?

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини