Василев ще открие среща-изложение на български производители на храни в Търново

  • 27 април 2013 08:06

  • 1002
  • 0
Василев ще открие среща-изложение на български производители на храни в Търново
©

Министърът на икономиката, енергетиката и туризма Асен ВасилевАсен ВасилевАсен Василев е министър на икономиката, енергетиката и туризма от 12 март до 29 май 2013 г. С указ на ще открие във Велико Търново среща-изложение на производители в областта на хранително-вкусовата промишленост и земеделието, съобщиха от министерството.

Събитието се организира съвместно с Българската банка за развитие. В него ще участват още заместник-министърът на икономиката, енергетиката и туризма Виолета Лорер, кметът на старопрестолния град Даниел Панов, както и представители на Министерството на земеделието и храните, Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средните предприятия, Българската банка за развитие, финансови институции, сертификационни лаборатории.

Изложението ще бъде открито в 10:00 ч. в изложбени зали "Рафаел Михайлов" във Велико Търново. Повече от 100 български малки и средни предприятия и седем търговски вериги са заявили участие в изложението.

Инициативата е част от приоритетите на служебното правителство за подпомагане на малките и средните предприятия в условията на продължаваща криза. Целта е българските фирми да получат повече информация за стандартите, на които трябва да отговарят продуктите им, за да бъдат доставяни в магазинната мрежа на търговските вериги, както и за възможностите за експорт на български храни.

Производителите ще бъдат запознати и с допълнителните възможности за финансиране на бизнеса чрез публични и частни източници.

Последвайте канала на

1002 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини