Фискалният резерв се е стопил до 3,2 млрд. лева

  • 25 февруари 2013 06:54

  • 1955
  • 4
Фискалният резерв се е стопил до 3,2 млрд. лева
©

Фискалният резерв отъня до 3,2 млрд. лева в петък миналата седмица, пише в. Преса.

Това означава, че на практика държавата няма никакъв финансов запас. Всъщност правителството в оставка е бръкнало в неприкосновения резерв-в Сребърния фонд би трябвало да има 2 млрд. лева, а в този за АЕЦ "Козлодуй"-1,3 млрд. лева. Тези суми не могат да се харчат по закон. Все още в депозитната сметка не са постъпили 800-те милиона лева от последния облигационен заем. Дори и с тези пари обаче средствата в резерва са на критичния минимум.

Лошата икономическа политика на финансовия министър Симеон ДянковСимеон Дянков Симеон Денчев Дянков е роден на 13 юли 1970 г. в София. Завършил е езиковата гимназия в Ловеч. Учи доведе до значително обедняване на населението. Около това мнение се обединиха икономисти и експерти. Според бившия служебен премиер Стефан СофиянскиСтефан Софиянски Стефан е син на Антон Ангелов Софиянски и Елена Бояджиева Софиянска, има сестра Дянков е довел държавата до финансова криза, след като я завари в икономическа през 2009 година. Софиянски смята, че предстои криза здравеопазването и общините. Икономическата криза, която сегашното правителство създаде, прерасна в политическа, смята и Красимир Ангарски, министър без портфейл, отговорен за за икономическата политика в служебното правителство на Софиянски. Според него формирането на кръгли маси се бави, а е необходимо бързо да се търсят мерки за икономическите и социалните проблеми.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1955 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
bai kolyo

2013.03.03 | 13:34

4
Я ДА СИ ТЕГЛИМ ПАРИТЕ ОТ БАНКИТЕ ЧЕ ТИЯ ЩЕ ГИ ГЕПЯТ
o

2013.02.28 | 07:47

1
Хаха!Че ако имахте пари в банката щяхте ли да пищите като настъпани мишки че няма с какво да си пратите сметките?

2013.02.28 | 17:33

2
И на непрекосновения резерв е посегнал "финансовият лекар" Дянков. Милият, какво ли не би направил за нашето "финансово здраве"! Разбира се, подучен от своят работодател- световната банка.

2013.02.28 | 17:33

3
Да, и познайте в тая мизерна ситуация, кой ще ни предложи нов заем с безбожна лихва. Веднъж ни крадат чрез плъхове като дянков, а после ни дават откраднатите от нас пари като заем с безбожна лихва. И така -до края на света, който май не е толкова далеч.

Добави коментар

Водещи новини