Лиляна Павлова връчи грамота за партньорство на Юрген Шахлер като благодарност за подкрепата за българското европредседателство (снимки)

  • 04 септември 2018 20:30

  • 3041
  • 3
 Лиляна Павлова връчи грамота за партньорство на Юрген Шахлер като благодарност за подкрепата за българското европредседателство (снимки)
© Министерството за европредседателството

Министърът за Българското председателство на Съвета на ЕС Лиляна ПавловаЛиляна Павлова Лиляна Павлова Николова е министър за Българското председателство на Съвета на ЕС 2018. Родена връчи грамота за партньорство на главния изпълнителен директор на "Аурубис" Юрген Шахлер в знак на специална благодарност за сътрудничеството, подкрепата и ангажираността към подготовката и провеждането на първото Българско председателство на Съвета на ЕС, съобщава пресцентърът на министерството.

Павлова е благодарила лично и на целия екип на "Аурубис" - България, че са спомогнали страната ни да бъде определена като надежден партньор, активен участник и търсещ консенсус посредник на европейската сцена.

"Вашата подкрепа по време на първото Българско председателство беше безценна - не само да организираме събитията и участия във важните дискусии, но и да рекламираме страната си и възможностите за инвестиции. Надявам се това сътрудничество да продължи", е казала министър Лиляна ПавловаЛиляна Павлова Лиляна Павлова Николова е министър за Българското председателство на Съвета на ЕС 2018. Родена.

"Председателството беше предизвикателство, но и възможност за нас - да работим здраво по досиетата и да покажем, че можем да бъдем честен посредник, да пазим стабилността и солидарността в Общността и в същото време да представим страната си и нашите възможности - отлична икономическа стабилност, условия за инвестиции, туризъм и история", е заявила Павлова.

Министърът за Българското председателство е била специален гост на Дните на капиталовите пазари на "Аурубис Груп", на които България е домакин за първи път. Събитието се организира на две години в държава, където концернът осъществява своята дейност. На форума са обсъдени теми, свързани с икономическия климат в страната и в Евросъюза. Участниците - инвеститори и международни финансови анализатори, е приветствал посланикът на Федерална република Германия в България Херберт Салбер.

"България е уникална за инвестиции, една от най-добрите в региона и в света, отличаваща се с икономическа и политическа стабилност и демокрация. Моите очаквания бяха по-ниски от това, което видях", е казал дипломатът пред гостите на форума. Той е посочил, че България е изиграла ролята си на медиатор по много позитивен начин и още веднъж е доказала, че е желан партньор.

"Щастливи сме да сме в България, ще инвестираме още тук", е казал Юрген Шахлер.

Меморандумът за сътрудничество между водещия германски инвеститор у нас и Министерството за Българското председателство на Съвета на ЕС беше сключен в началото на годината с цел да се подпомага осъществяването на програмата на Председателството, се припомня в съобщението.

Константин Тодоров
3041 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2018.09.04 | 21:19

3
След като приключи Европредседателството, Лилчето чии топки все оше чепка?

2018.09.04 | 20:42

2
Женоподобно същество с комунистически партизански генезис и вродена тъпотия
ДЕМОКРАТ

2018.09.04 | 20:40

1
Тая всесто да дава обяснение в прокуртурата за катсрофата край Своге -връчва грамоти !!!! Нямало политически чадър !!!!! Зашо си мислите че разумните хора ви вярват ??????

Добави коментар

Водещи новини