Бойко Борисов: Времето на моята толерантност приключи (видео)

  • 03 февруари 2017 11:05

  • 73271
  • 215
Бойко Борисов: Времето на моята толерантност приключи (видео)
©

Ако всички правителства бяха правили по 10 километра метро, нямаше да стигнем дотам да правим по шест неща наведнъж, каза лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов  по време на представянето на предизборната програма на партията.

"На първо място сред нашите приоритети е образованието", допълни той.

"Преценихме, че трябва да запознаем хората с това, което правим през последните дни. На нас не ни е позволено да обещаваме неща, които не можем да изпълняваме. Не можем да ви храним с информация, която обещава бомбастични неща и затова една седмица работихме върху това, което може с наличностите на икономката, бюджета, финансите, да направим едно по-успешно управление. Далеч не всички сектори са представени днес, защото в много от тях чакаме още детайли и предложения. Това, което имаше като приоритет преди години, грабежи, поръчкови убийства, мисля, че положихме достатъчно усилия и се справихме“, каза още лидерът на ГЕРБ.

Според Борисов това, което са заварили ГЕРБ, са били овехтели градове и инфраструктура. „Какво можем да надградим и какво може да стане по-добре според нас с наличните бюджети? При този темп на повишаване на събираемостта и по-стройна организация в дадени сфери, което считаме, че е възможно, може да се направят доста неща. Всяко правителство надгражда това, което е правило следващото. Ако всяко правителство беше правило по една магистрала, нямаше да се налага да правим по 6 наведнъж. 2,5 млрд. живи пари изплатихме тази година на американските и руските централи“, посочи Борисов. „Ако бяха дадени за заплати на учители, какъв щеше да е икономическият растеж на България през 2016 г.?“, попита реторично той.

След Борисов думата взе Йорданка ФандъковаЙорданка Фандъкова Йорданка Асенова Фандъкова е родена в Самоков. Завършва средното си образование в 35-а руска. "Ние смятаме да привлечем повече млади учители", каза столичният кмет. "Засилваме програмата за младите учители", допълни още тя.

Владислав ГорановВладислав Горанов Владислав Иванов Горанов е министър на финансите. Роден е на 30 април 1977 г. През 1999 г. завършва се спря върху икономическото развитите. "Акцентът трябва да бъде поставен върху сивата икономика", допълни бившият финансов министър. "Доходите ще продължават да растат, но както и досега, с ръст на икономиката", поясни той. "Санирането продължава, ресурсът е осигурен", каза още Горанов.

"Една от нашите грешки е, че не сме приложили цялата принуда и воля да подобрим работата на администрацията. Да се връщаме назад няма смисъл, по-добре да го направим сега", призна Борисов.

Законът ще забранява на администрацията да искат документи, издадени от друга служба, допълни Добрев. Намерението на ГЕРБ е да се облекчи работата на бизнеса.

В момента бизнесът има само един начин на финансиране – банковото. Няма държава в света, където това да е така. Имаме намерение да осигурим още един начин за финансиране, което да не бъде облагането със данъци. Развитието на капиталовия пазар ще гарантира по-висока доходност и ще подпомогне икономиката“, подчерта Добрев.

Смела реформа трябва да бъде направена и в здравеопазването. Считаме, че е дошло времето за демонополизация на НЗОК, с цел по-добро управление на средствата. Въпреки, че държавата увеличи чувствително парите за здраве ние не го усещаме. Считаме, че тази мярка ще подобри контрола в системата.

"Програмата ни не загърбва политиките ни, които досега водихме. Тя просто ги надгражда. Инвестиции в човешкия капитал, плюс справедливост. Доходите не зависят от бюджета, който твърди обратното -ви лъже. Пътят е само един – модернизация на страната. Имаме експертиза. Освен, че имаме воля, познаваме положението и имаме цели да постигнем всичко. Не бива да се отдаваме на сладката отрова на популизма", заяви Томислав ДончевТомислав Дончев Томислав Пейков Дончев е български политик от партия ГЕРБ, заместник.

Борисов уточни, че всичко казано до тук има смисъл да се говори при едно положение – „очакваме през следващите една-две седмици съдът да се произнесе за законността на референдума. Ние се подготвяме и за двата варианта. Ние от ГЕРБ се готвим и за мажоритарни избори. Може да се окаже, че тези партии, които ще влязат в парламента трябва да признаят мажоритарния закон. Имаме едно предложение относно машинното гласуване – да се събере браншът и да се види дали не можем да произведем такива машини. Те ще се използват много пъти. Наемът на такива машини ще бъде убийствен за бюджета. Въпросът с този вид гласуване не решава въпроса с купуването на гласове, както и с хората, които са решили да не гласуват, заяви бившият премиер.

Проверявайте ни от сутрин до вечер. Медиите толкова ни проверяваха, че не ни пука. Виждате, че и румънският модел се счупи. Скъпи мои журналисти, вие забравихте ли правителството на Станишев ни завеща преди да си тръгне. То е едно към едно със закона в Румъния. Много къса памет имате“, обърна се Борисов към журналистите.

Правилно във външно министерство проверяват как са правени обществени поръчки за телефонни централи, но питам как Драгомир СтойневДрагомир Стойнев Драгомир Велков Стойнев е роден на 6 май 1976 г. в Триполи, Либия. Той е икономист, възпитаник на поръча реактор за 5 милиарда и ако не бяхме дошли ние с политическата си воля да спрем тази кражба, за пенсии и заплати щяхте да имате?“, попита той

Времето на моята толерантност приключи. Времето да търсим стабилността и модернизацията го правихме две години. Опитват се да насложат петно на нас, но няма да го допусна. Аз се надявам много скоро да има обвинения, които са виновни за фалирането на КТБ. Всеки ден срещаме агресия. Тези, които доведоха Батко и Братко щели да строят магистрала – това вече е брутално“, възмути се Борисов. „Мога да говоря с часове на всеки, който иска да ми опетни името“, посочи Борисов и се закани да не го позволи.

По повод Закона за концесиите Борисов заяви, че промените са били приети в последните дни на НС, заради натискът от страна на Брюксел.

Валери Зайцев
73271 215

Свързани новини

Коментари 215

Добави коментар

2017.02.05 | 18:13

215
Търпението на Тиквата му свършило, Костов да се подмие, ще има "опа-опа"
Костов

2017.02.05 | 18:13

214
Бойко е износен цървул като мен.
Връх на безсрамието

2017.02.05 | 18:13

213
Знае че е за посмешище и се надува затова че все го гонят от властта. Нормален няма да гласува за седесарска гнида като него.
тиквата ще управлява гъза си

2017.02.05 | 18:13

212
ауу злобата се лее с пълна сила от злоба тикун ще се пръсне
Радио "Банкя"

2017.02.05 | 18:13

211
Борисов ще е единственият премиер в затвор. В същност, не се знае, може и Костов да отиде там. Вече СДС не са на власт и няма кой да го спасява от пандиза.
Румънска проститутка

2017.02.05 | 18:12

210
от купона в Банкя: "На Бойко му е малка пишката".

2017.02.03 | 16:01

58
и мека
Кур

2017.02.05 | 18:12

209
Дави еба майката гербери педали ,курви

2017.02.05 | 18:12

208
Лафовете и масалите, които разтяга полуграмотното селско бандитче, наето от Берлин и Брюксел за нещо като "премиер" на европейския Бангладеш, окупационния евро-райхскомисариат "България", демонстрират красноречиво, че Мутрьо просто се е насрал от страх за бъдещето си. И знае, че няма полезен ход. С изчезването на евро-райхфюрерин Меркел от политическата сцена, единствения, което чака Мутрьо е бай Ставри от Централния софийски затвор. А мутроГерб няма как да не повтори съдбата на СДС и НДСВ, и Мутрьо прекрасно знае това. Историческа и политическа диалектика, какво да се прави И затова направи единственото възможно нещо - изпроводи в Америка тлъстото си чадо барабар с изтърсачето и, да му пази откраднатото от нас, което отдавна е преведено там.
Петко Славейков

2017.02.05 | 18:12

207
Бойко бе, чети - Бойко не чете. Бойко бе учи - Бойко пак не ще. Ходи та се май, карате играй. Време се мина, Бойко порасна, беше премиер - прост и главунд'ер.

2017.02.05 | 18:12

206
Който гласува за родоотстъпника Борисов или за негова креатура , да е трижди проклет , той , децата му и целия му род ! Бял ден да не видят ! ДА ЖИВЕЕ БЪЛГАРИЯ !

Добави коментар

Свързани видеа

Свързани галерии

Водещи новини