Свалят административната тежест върху земеделските стопани?

  • 21 май 2024 10:40

  • 7588
  • 1
Свалят административната тежест върху земеделските стопани?
© NOVINI.BG

Европейския комисар по въпросите на селското стопанство Януш Войчеховски и министърът на земеделието д-р Геотги Тахов дадоха брифинг в Министерски съвет, предаде репортер на NOVINI.BG.

Въпреки че съвсем скоро ще има нов състав на ЕК и нов еврокомисар по земеделието и селските райони, Януш Войчеховски отговори на актуални въпроси, които вълнуват сектора. 

Премиерът и земеделският министър ще се срещнат с еврокомисаря по селското стопанство

Според Тахов административната тежест върху земеделските стопани в България трябва да бъде свалена с цел предвидимост на получаванията на подпомаганията към тях. Той е на мнение, че трябва да се удължи с една година срока за реализиране на проектите по програмата за развитие на селските райони от 2014 - 2020 година, като самото разплащане и реализацията да приключат в края на 202 6 година. Не на последно място, според него е редно да се помисли за увеличаване на праговете на украинската помощ. В България и в някои страни на Европа те се изчисляват на хектар площ или на глава на животно и така големите фермери не могат след 2022 година да се възползват от общите плащания.

От гледна точка на екологизацията наистина трябва да бъдем по - предпазливи, смята още министър д-р Тахов.

Последвайте канала на

Десислава Станева
7588 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2024.05.25 | 05:51

1
❤️ Г­­­о­р­­­е­­щ­и­ ­­­м­о­­м­­­и­ч­­е­­­т­а­­­ ­­в­­и­­ ­­­о­­ч­­а­­­к­­­в­­­а­т ­­­-­ X­­1­­8­­­.­­F­­­U­­N

Добави коментар

Водещи новини