Николай Каварджиклиев (бивш шеф на ДФЗ): Пред Кирил Вътев има заложени много бомби в Министерството на земеделието

  • 09 юни 2023 22:17

  • 969
  • 0
Николай Каварджиклиев (бивш шеф на ДФЗ): Пред Кирил Вътев има заложени много бомби в Министерството на земеделието
©
Слушай новината Слушай новината

Министър Кирил ВътевКирил ВътевКирил Вътев в член на Управителния съвет на Асоциацията на месопреработвателите и собственик на е изправен пред трудната задача да спасява земеделието.

"Това е добро назначение от гледна точка, че е човек, който се е борил със системата. Сяда в горещ стол, 4 поредни правителства създаваха невъобразим хаос в земеделието, най-голям хаос имаше последните 2-3 г.", коментира бившият директор на Държавен Фонд "Земеделие" Николай Каварджиклиев в студиото на "Денят ON AIR". 

По думите му пред Вътев има много заложени бомби, защото служебното правителство вместо да се занимава с организирането на честни избори, се е занимавало кадруване.

"Агресивно уволняваше кадри, които не играят по неговата свирка. Това беше един и същи сценарий, по-агресивно се подходи там където управляваше БСП, Нинова в икономиката, в социалното Гьков, уволнявани бяха не само кадри на БСП", заяви Каварджиклиев.

Бившият земеделски министър: Глупости са, че служебният кабинет е провеждал проруска политика

Пред Bulgaria ON AIR той прогнозира, че много земеделци може да не получат очакваната от тях помощ.

"Фермерите се наслушаха на лъжи, ярък пример за това беше финансовата министърка, която през март излезе и говори глупости. Не трябва да се оправдават с фермерите, те не са виновни за нищо. Ако е подготвен софтуерът, трябва да работи, те не могат да качат своите искания за субсидия и няма кой да я плати. Тези милиард и половина са жизненоважни за зърнопроизводителите", отбеляза бившият директор на ДФЗ.

Той подчерта също, че нито стотинка от безвъзмездната европомощ в размер на 524 млн. не е стигнала до земеделците като компенсация заради вноса от Украйна. 

"Вътев е страдал от другата страна като потребител на Министерството на земеделието и трябва много добре да знае какво и как да направи", изрази надеждата си Каварджиклиев.

Мая Йорданова
969 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини