Слагат охрана на зам.-земеделския министър, заплашвали го заради "златната лаборатория" на границата

  • 07 юни 2022 13:17

  • 5697
  • 6
© Novini.bg

За пръв път българското правителство имаше смелост да застане срещу една мафиотска група, която беше окупирала границата. Това каза премиерът Кирил ПетковКирил ПетковKирил Петков Петков е роден през 1980 г. Той е един от основатели на Центъра за Икономически след среща с пострадалите от градушка земеделски производители в Садово по повод скандала със "златната лаборатория" на ГКПП "Капитан Андреево". Припомняме, че стана ясно, че 10 г. правителството на Бойко Борисов е предоставило монопола върху проверките на 70 000 камиона с храни на година и на стоки на стойност над 6 млрд. лева на едно-единствено частно дружество с ограничена отговорност.

Говорим за нелегален внос на земеделска продукция, говорим за странни тестове за лаборатория. Като отидох там, не можах да повярвам – на някои от местата в тази лаборатория не беше стъпвал човек, в лабораторията за животни нямаше една сламка на пода. В голяма степен, това бяха фиктивни лаборатории, които бяха там само за да контролират границата и вноса, кой да влиза и кой да излиза, заяви Петков.

Това го направихме с риск, не е безрисково, когато спреш милионите на едни хора, които са ги получавали много години. Още тази седмица слагаме охрана на зам.-министъра на земеделието, защото първите заплахи вече дойдоха, обяви премиерът.

Зам.-министър: Опитаха се да ме корумпират, предложиха ми милиони

Има едни хора, които знаят, че ще отидат в затвора, ако нашето правителство остане и трябва да направят всичко възможно това да не се случи, така че са готови да наливат средства срещу това правителство. Има външни фактори, които искат това правителство да падне, защото не харесват как заставаме твърдо на някои позиции, включително и да не ни извиват ръцете за газа. Има и такива хора, които са били на хранилката, като тези на границата – като им спрем средствата, биха инвестирали всичко възможно това да се случи. Имаме много врагове, но се надявам, че независимо колко пари се вкарват в негативни пиар кампании, като се види, че имаме този тип срещи, като си види, че държавата застава с директна подкрепа и парите се раздават по прозрачен начин, че сроковете се спазват, рано или късно тази мъгла от негативен пиар ще свърши, каза още Кирил ПетковКирил ПетковKирил Петков Петков е роден през 1980 г. Той е един от основатели на Центъра за Икономически.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
5697 6

Свързани новини

Коментари 6

Добави коментар

2022.06.07 | 15:08

6
laboratoriata e na boiko metodiev borisov samo 4e stoiat negovi postaveni lica taka 4e zatvarqite e ili da bade otneta vav polza na darjavata

2022.06.07 | 14:34

5
Да ги заключват заплашващите, не да му слагат охрани....
ветеринар

2022.06.07 | 14:25

4
А какво направихте със самата агенция. Ще ни изваждате ли от МЗд или НЕ?
фен

2022.06.07 | 13:52

3
Малко слабо и наивно започнахте вашето управление, но ако продължавате така да осветлявате целия батак след потопа Бойко, дпс, и бсп!! Все нещо добро ще се получи! А пък ако разкарате и комунистите, начело с нинова от гърба си още пи добре!

2022.06.07 | 13:50

2
tikvata

2022.06.07 | 13:36

1
arestuvaite boiko borisov laboratoriata e negova kakto i boiko tekstil v turcia

Добави коментар

Водещи новини