ДФ "Земеделие" обяви индикативния график за плащанията за Кампания 2021 г.

  • 19 октомври 2021 15:33

  • 1030
  • 0
ДФ "Земеделие" обяви индикативния график за плащанията за Кампания 2021 г.
© Novini.bg

Държавен фонд "Земеделие" - Разплащателна агенция (ДФЗ-РА) изготви индикативен график за предстоящите оторизации по схемите и мерките на директните плащания за Кампания 2021 г.

Във връзка с новата политика на работа на ДФ "Земеделие" и поетите ангажименти на ръководството за публичност и прозрачност, Разплащателната агенция информира земеделските стопани кога да очакват постъпления по сметките си до края на тази година. Графикът е публикуван на интернет страницата на ДФ "Земеделие", съобщиха от финансовата институция.

Първото плащане за Кампания 2021 г. е насочено към животновъдите. В периода от 20 до 31 октомври те ще получат първи транш по Схемата за преходна национална помощ за говеда и биволи, необвързана с производството (ПНДЖ 1). От 1 до 10 ноември ще бъдат преведени средствата от първи транш по Схемата за преходна национална помощ за овце-майки и кози-майки, обвързана с производството (ПНДЖ 3).

Припомняме, че на последното си заседание Управителният съвет на ДФ "Земеделие" утвърди близо 34 млн. лв. за първи транш по двете преходни помощи.

От тях над 18,9 млн. лв. са разпределени по Схемата за преходна национална помощ за говеда, а 14,9 млн. лева са предвидени за плащания по преходната помощ за овце-майки и кози-майки.

В началото на декември ще започнат плащанията за обвързано подпомагане в сектор "Животновъдство". Оторизациите по схемите и мерките, при които са налице животни, заявени по биологичен начин или в преход към биологично производство, ще бъдат извършени след приключване на всички необходими проверки за биологичното състояние на стопанствата.

Най-очакваните плащания, тези по Схемата за единно плащане на площ (СЕПП), ще бъдат в периода от 10 до 20 декември 2021 г.

Розопроизводителите получават 2 млн. лева компенсации за щетите от COVID-19

Субсидиите по мярка 13 "Плащания за райони с природни или други специфични ограничения" (НР1/НР2/НР3) ще бъдат преведени също в периода от 10 до 20 декември 2021 г.

От фонда припомнят, че графикът за директните плащания е указателен и има за цел да ориентира предварително земеделските стопани за предстоящите оторизации към тях.
 

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1030 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини