ДФ "Земеделие" преведе 409 хил. лева безвъзмездната финансова помощ за модернизация на рибопреработвателно предприятие

  • 24 август 2021 16:56

  • 1517
  • 0
ДФ "Земеделие" преведе 409 хил. лева безвъзмездната финансова помощ за модернизация на рибопреработвателно предприятие
© Getty Images/Guliver

ДФ "Земеделие" изплати близо 409 хил. лева (408 800 лв.) по мярка 5.4 "Преработване на продуктите от риболов и аквакултури" на бенефициент по Програмата за морско дело и рибарство (ПМДР 2014-2020). Безвъзмездната финансова помощ се отпуска за модернизацията на съществуващо предприятие за стерилизирани рибни консерви, съобщиха от фонда.

Обект на инвестицията са: закупуване, доставка и монтаж на пречиствателно съоръжение, която ще способства за намаляване на отрицателното въздействие върху околната среда; на два броя затварачни машини, както и на един индустриален котел.

В резултат на извършената инвестиция се планира откриването на 11 нови работни места. Това ще допринесе за постигане на принципите на хоризонталните политики на Европейския съюз по отношение на равнопоставеност и недопускане на дискриминация - насърчаване на равните възможности, както между мъжете и жените, така и между представителите на различните малцинствени групи, както и устойчиво развитие и опазване на околната среда, повишаване на ресурсната ефективност и смекчаване на последиците от изменение на климата, посочват от фонд "Земеделие".

ДФ "Земеделие" изплати близо 2.5 млн. лева по втория прием на подмярка COVID 1

Константин Тодоров
1517 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини