Министър Бозуков: Подкрепям искането за 9% ДДС за стоките и услугите в сектора

  • 29 септември 2021 15:51

  • 809
  • 3
Министър Бозуков: Подкрепям искането за 9% ДДС за стоките и услугите в сектора
©

Подкрепям искането ставката на ДДС за стоките и услугите в сектора да бъде намалена на 9 %. Това заяви министърът на земеделието, храните и горите проф. д-р Христо БозуковХристо БозуковПроф. д-р Христо Бозуков е служебен министър на земеделието и храните в кабинета на Огнян при откриването на международни изложения от хранително-вкусовата промишленост в Интер Експо Център-София днес. Той подчерта, че такава промяна ще окаже пряка подкрепа както на производителите, така и на потребителите, особено в условията на пандемията, в която се намираме.

Проф. Бозуков отбеляза, че един от основните приоритети в работата на Министерството на земеделието, храните и горите е развитието на потенциала на сектора и обезпечаването на продоволствената сигурност на страната. „Условията на силна конкурентна среда и все по-високите изисквания на потребителите, ни изправят пред редица предизвикателства, на които трябва да отговорим“, допълни още аграрният министър. Той добави, че това може да бъде постигнато само чрез тясно сътрудничество и добра комуникация между бизнеса и институциите.

Министър Христо БозуковХристо БозуковПроф. д-р Христо Бозуков е служебен министър на земеделието и храните в кабинета на Огнян уточни, че организирането на подобни форуми са в голяма полза на бизнеса и гражданите. „Надявам се, че тазгодишните международни изложения ще бъдат основата за много бъдещи успешни бизнес партньорства“, каза още земеделският министър. Той посочи, че изложенията Месомания, Булпек, Светът на млякото, Салон на виното и Интерфууд&Дринк поставят София на картата на международните форуми в хранително-вкусовата промишленост.

В рамките на събитието министър Бозуков бе удостоен с плакет по повод 29-годишнината на „Булпек“ от председателя на Националния браншови съюз на хлебарите и сладкарите в България Мариана Кукушева.
В тазгодишното издание на форумите участват общо 264 изложителя от България, Италия, Румъния, САЩ, Гърция  и др. Посетителите ще имат възможността до 2 октомври 2021 г., включително, да опитат от качествените храни, напитки и продукти.

 

Борислава Борисова
809 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
Русенец

2021.09.29 | 18:57

3
Когато въведоха ДДС всички търговци ни го начислиха автоматично към крайната цена, да го плащаме ние - потребителите. Сега, като им намаляте ДДС, защо на нас не ни се намалят цените, а пак ни дерат с поскъпване? Обяснете този икономически феномен, моля!
А нема нужда.

2021.09.29 | 17:49

2
Видяхме какъв беше резултатът от тиквената политика спрямо ресторантите. Цените скочиха, печалбите скочиха, крайната цена за потребителите не мръдна.
Stamatis

2021.09.29 | 16:33

1
Да де, но после приходите ще ги търсите от финансовия министър, но няма да има за пенсийки, които увеличихте!

Добави коментар

Водещи новини