11 акта за нарушения на горското законодателствo съставиха екипите на ИАГ и РДГ

05 март 2021 14:02

11 акта за нарушения на горското законодателствo съставиха екипите на ИАГ и РДГ
© pixabay
322 0

Продължават засилените проверки на екипи на Изпълнителна агенция по горите /ИАГ/ и регионалните дирекции по горите /РДГ/ за извършване на нерегламентирани дейности в горските територии с висока концентрация на нарушения в страната, съобщават от Агенцията.

През вчерашния ден служители от Агенцията и регионални дирекции по горите - София, Благоевград, Пазарджик, Кюстендил и Смолян са направили внезапна проверка на територията на община Самоков.

Задържаха ремарке с 25 куб. метра незаконно добита дървесина край Шумен

Екипите са разкрили 17 нарушения на Закона за горите при инспекция на 55 обекта за съхранение и преработка на дървесина, три сечища и моторни превозни средства, транспортиращи дървесина.

В един от складовете проверяващите са задържали 10 куб.м. немаркирана строителна дървесина. Дейността на обекта е спряна. Като най-често срещано нарушение в складовете за съхранение и преработка на дървесина, горските служители констатират неотговаряща на изискванията система за видеонаблюдение.

В един от складовете е установена контролна горска марка, която е предадена на прокуратурата за установяване на собственика. За констатираните нарушения са започнати административно-наказателни производства.

Мая Йорданова
322 0

Свързани новини

Коментари (0)

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини