Горски стражари в Разград разкриха извършители на незаконна сеч

  • 14 юли 2020 13:38

  • 337
  • 0
Горски стражари в Разград разкриха извършители на незаконна сеч
© Pixabay

Горски стражари от Общинското предприятие "Разградлес" разкриха четирима извършители на незаконна сеч в района на бившия Свинекомплекс край Дянково, съобщиха от общинската администрация.
Бусът на нарушителите е превозвал четири кубика дървесина за огрев. Дървата и превозното средство са иззети от горските стражари.


На единия от нарушителите са съставени два акта - за незаконна сеч и за транспортиране на немаркирана дървесина.

В Общинското предприятие "Разградлес" разполагат с информация, че тази група извършва незаконна сеч с цел продажба на жителите на околните селища. Тя ще бъде предоставена на органите на реда, за да се предприемат мерки за прекратяване на незаконната дейност, посочват от общината.

От общинското предприятие отново призовават гражданите да не купуват незаконно добита дървесина без документи, защото това е наказуемо, а дървесината подлежи на конфискация.
От "Разградлес" припомнят още, че предприятието разполага с богат асортимент дървесина за огрев на добри цени. От няколко седмици складовата база в областния град работи и в събота, като доставката се извършва след предварителна заявка.

Novini.bg
337 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини