Бивш земеделски министър: Африканската чума ще остане няколко години в България

Възможно е изхвърленото от морето на плажа диво прасе между Черноморец и къмпинг „Градина” да е било заразено с африканска чума. Това заяви бившият земеделски министър Мирослав НайденовМирослав Найденов Д-р Мирослав Христофоров Найденов е бивш министър на земеделието и храните в правителството на пред БТВ.

Заболяването е изключително тежко, разпространява се много бързо и бързо поразява дивите животни”, обясни той.

Найденов смята, че властите са закъснели с действията си по отношение на разпространението на заразата. „Това, което правят властите в момента е максималното спрямо ресурса, с който разполагат. Те не могат да бъдат упреквани”, каза Найденов.

Хората не са ощетени. Нека да не се използва това за политически спекулации. Африканската чума ще остане няколко години в България. Изборите ще минат, но болестта ще остане”, призова той.

По думите му оградата на румънската граница е бутафорна и не е могла да спре пренасянето на заразата. „По отношение на лова можеше да се работи по-добре. Беше ясно, че дивите прасета най-вече пренасят заразата”, каза Мирослав НайденовМирослав Найденов Д-р Мирослав Христофоров Найденов е бивш министър на земеделието и храните в правителството на.

Темата за екарисажите също се използва за политически цели. Няма как два морално остарели екарисажа във Варна и Шумен да могат да се справят с тази ситуация. Животните трябва да бъдат загробвани на място и да се използват модерни съоръжения като инсинераторите”, даде съвет бившият земеделски министър.

Коментари

 1. 2019.09.12 | 09:59

  Oще един "нафталин" раздава това що няма...

 2. 2019.09.11 | 21:24

  Който е бивш, няма право да коментира, да беше направил нещо по негово време !

 3. 2019.09.11 | 14:26

  Ще посетят Белене до 1седмица,че изГЕРБаха България с тая чума???Народен съд ще има???

 4. 2019.09.11 | 10:12

  Най-опасна се оказа СДС-Чумата.Тя продължи да се разпространява повече от четвърт век и още има огнища на заразата и.

 1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Земеделие

още

Анкета

Ще се възползвате ли от данъчно облекчение за ремонт?

Ще се възползвате ли от данъчно облекчение за ремонт?

Избрано от Интернет