Бивш земеделски министър: Африканската чума ще остане няколко години в България

Възможно е изхвърленото от морето на плажа диво прасе между Черноморец и къмпинг „Градина” да е било заразено с африканска чума. Това заяви бившият земеделски министър Мирослав НайденовМирослав Найденов Д-р Мирослав Христофоров Найденов е бивш министър на земеделието и храните в правителството на пред БТВ.

Заболяването е изключително тежко, разпространява се много бързо и бързо поразява дивите животни”, обясни той.

Найденов смята, че властите са закъснели с действията си по отношение на разпространението на заразата. „Това, което правят властите в момента е максималното спрямо ресурса, с който разполагат. Те не могат да бъдат упреквани”, каза Найденов.

Хората не са ощетени. Нека да не се използва това за политически спекулации. Африканската чума ще остане няколко години в България. Изборите ще минат, но болестта ще остане”, призова той.

По думите му оградата на румънската граница е бутафорна и не е могла да спре пренасянето на заразата. „По отношение на лова можеше да се работи по-добре. Беше ясно, че дивите прасета най-вече пренасят заразата”, каза Мирослав НайденовМирослав Найденов Д-р Мирослав Христофоров Найденов е бивш министър на земеделието и храните в правителството на.

Темата за екарисажите също се използва за политически цели. Няма как два морално остарели екарисажа във Варна и Шумен да могат да се справят с тази ситуация. Животните трябва да бъдат загробвани на място и да се използват модерни съоръжения като инсинераторите”, даде съвет бившият земеделски министър.

Коментари

 1. 2019.09.12 | 09:59

  Oще един "нафталин" раздава това що няма...

 2. 2019.09.11 | 21:24

  Който е бивш, няма право да коментира, да беше направил нещо по негово време !

 3. 2019.09.11 | 14:26

  Ще посетят Белене до 1седмица,че изГЕРБаха България с тая чума???Народен съд ще има???

 4. 2019.09.11 | 10:12

  Най-опасна се оказа СДС-Чумата.Тя продължи да се разпространява повече от четвърт век и още има огнища на заразата и.

 1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Земеделие

още

Анкета

Ще падне ли още цената на биткойна?

Ще падне ли още цената на биткойна?

Избрано от Интернет