Производството на кафе в Колумбия тръгна нагоре

  • 08 май 2019 11:33

  • 325
  • 0
Производството на кафе в Колумбия тръгна нагоре
© Pixabay

Производството на кафе в Колумбия през април се увеличи с 18% на годишна база, сочат данни на Националната федерация на продавачите на кафе. Количеството е достигнало 1,031 хил. чувала (по 60 кг), срещу 874 хил. през април 2018-та. Страната е световен лидер в продажбите на арабика.

Ръстът на производството през миналия месец идва на спада през февруари с 8,7% и през март -  с 12 на сто. На борсата кафето се продава в чували по 60 кг. Преди това зърната се разделят на две - робуста и арабика. Производството на либерика е в незначителни количества, пише "Монитор".

Колумбийските производители в последните години търпят загуби заради спада на цената на кафето. За да подпомогне фермерите земеделското министерство на Колумбия издейства разсрочване на плащанията и преразглеждане на условията на кредитите отпуснати на производителите от Аграрната банка. Към края на февруари дълговете им се изчисляваха на около 1,2 трлн. песо (400 млн. долара). Обмисля се продажбата на колумбийско кафе да става на цени, които да не са свързани с котировките на борсата в Ню Йорк, като се акцентира на качеството му.

Последвайте канала на

Novini.bg
325 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини