Двойно застъпените площи намаляват за четвърта поредна година

  • 08 август 2018 15:31

  • 1095
  • 1
Двойно застъпените площи намаляват за четвърта поредна година
© Pixabay

За четвърта поредна година общият размер на застъпената площ и броят на земеделските стопани, които са ги очертали намаляват значително. Това сочат данните от приключилите кръстосаните проверки в Държавен фонд "Земеделие" за Кампания 2018, съобщават от пресцентъра на фонда.

За настоящата кампания са установени застъпвания в заявленията на 9 456 кандидати с обща площ 5 457 ха. За сравнение - за Кампания 2017 стопаните със застъпени площи са били с 1 000 повече, а общият размер на двойно декларираната площ е над 6 000 ха.

От фонда уведомява земеделските стопани, кандидати по схемите и мерките за директни плащания, че започва процедурата по изпращане на уведомителните писма за установените застъпвания. В срок до 20 работни дни от получаването на уведомително писмо, но не по-късно от 1 декември 2018 г., кандидатите трябва да се явят в съответната областна дирекция на ДФ "Земеделие". Там следва да представят документи, доказващи правото за ползване на застъпените площи.

Земеделските стопани имат възможност да направят справка за застъпванията за Кампания 2018 и какъв е размерът на двойно декларираните площи в секция "Система за индивидуална справка по Директни плащания". Платформата се намира на сайта на фонд "Земеделие".

Константин Тодоров
1095 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Сигнал

2018.08.08 | 20:50

1
Данъчните лъде ходят да гонят кокошкарите, ако слязът от сградата където рабтят и проверят, която и да е "Лафка" на грух-грух, ще констатират СТРАШНИ нередности и счетоводни машинации за криене на доходи, НО там никой не ходи, щото гоним народа, а не мафията! Смешници са данъчните!

Добави коментар

Водещи новини