WWF: България да се откаже от промените в Закона за горите

  • 07 февруари 2012 18:17

  • 1564
  • 1
WWF: България да се откаже от промените в Закона за горите
©

Световният фонд за дивата природа (WWF) призова България да оттегли планираните промени в законодателството си за горското стопанство, които ще облекчат правилата за изграждане на ски писти и съоръжения в защитените зони, съобщава АФП.

Предложените промени ще позволят изграждането на съоръженията без промяна на статута на терена, заявяват от WWF в отворено писмо до премиера Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г. „Освен това, това ще позволи на придобиването на права за строителство на обществена земя без търг и за неопределен период от време”, добавя организацията.

„България е дом за много от изключителните природни богатства на Европа и има специална отговорност да запази това богатство не само от името на българите, но и като член на Европейския съюз, от името на всички европейци”, призовава WWF.

Предложените промени, които предстои да бъдат одобрени от парламента, предизвикаха редица протести на местни сдружения за опазване на околната среда и любители на природата в столицата София.

Последвайте канала на

Десислава Станева
1564 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Наталия

2012.03.06 | 18:14

1
ВАКАНЦИОНЕН КЛУБ "КОСТЕЛ HOLIDAY'S" Този нов комплекс се състои от две вили които могат да бъдат наемани едновременно и индивидуално. Обзавеждането е по най-висок стандарт и предлага всичко необходимо за вашето удобство. Отличните условия за настаняване ги превръща в желано място за вашата ваканция... За повече информация посетете сайта ни: WWW.VILIKOSTEL.COM

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини