Петима искат да управляват парк "Витоша"

  • 03 февруари 2012 07:01

  • 793
  • 0
Петима искат да управляват парк "Витоша"
© Булфото

След първия етап на конкурсите за директори на осем от единадесетте природни парка в България битката очаквано ще бъде за "Витоша". Подадените заявления от кандидати там са пет според информация на Изпълнителната агенция по горите (ИАГ).

За сравнение, интересът към поста при останалите паркове е вял.

За "Врачански балкан" и "Русенски Лом" подадените заявления за участие са по две, а за шеф на природен парк "Шуменско плато" се е явил само един участник – настоящият директор Десислав Милев, показа проверка на "Капитал". Така от 10 кандидатури за четирите парка половината са за "Витоша". Срокът за набиране на кандидатури за "Витоша", "Врачански Балкан", "Русенски Лом" и "Шуменско плато" изтече на 30 януари.

Документи за директорския пост на "Златни пясъци", "Странджа", "Персина" и "Сините камъни" ще могат да се подават до 13 февруари. В останалите три парка директорите или вече са избрани по процедурата, или назначени временно със срок на трудовия договор до провеждане на селекция. До избори на шефове на природните паркове се стигна, защото новият Закон за горите (от април м.г.) има изрично условие назначенията да стават след конкурс.

ИАГ отказа да предостави имената на подалите заявления, но поясни, че те ще станат известни на втората фаза на конкурса, която започва следващата седмица. Единственият парк, в който може да има изненада, е "Витоша".

Последвайте канала на

793 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини