Министър Танева: Производителите на праскови ще получат допълнително повече от 4,5 млн. лева (галери

  • 30 юли 2015 13:23

  • 1621
  • 0
Министър Танева: Производителите на праскови ще получат допълнително повече от 4,5 млн. лева (галери
© Булфото

Над 4.5 милиона лева допълнително ще получат производителите на праскови в България, след приключване на кампанията за директни плащания.

Това каза днес в сливенското село Гавраилово министърът на земеделието и храните Десислава ТаневаДесислава ТаневаДесислава Танева е родена на 9 юни 1972 г. в град Сливен. През 1990 г. завършва ПМГ "Добри, цитирана от БТА. Тя откри 14-то издание на празника "Златна праскова" в селото, чийто патрон е. Министър Танева информира, че е приключила кампанията за директни плащания и изрази надежда, че през първата половина на следващата година производителите ще получат допълнителните плащания.
На 31 юли европейските комисари ще вземат решение за продължаване на подкрепата на производителите на плодове и зеленчуци, каза още министър Танева. За първи път през тази година се включват производителите на праскови и нектарини.

Министърът посочи, че за втора поредна година производителите на плодове трябва да реализират продукцията си в условията на руско ембарго и на по-ниски изкупни цени. Близо 40 000 декара са прасковените насаждания в България, а 40 на сто от тях се намират в Долината на прасковите в Сливенско. В региона се реколтират 16 000 декара праскови, като към момента е прибрана 25 процента от реколтата. През последните две години добивите стигат около 900 кг/дка. По-късно днес министър Танева ще открие линия за преработка на праскови в консервен комбинат в Сливен.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1621 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини