Танева: Има голям интерес към мярка 4.1 за Инвестиции в земеделските стопанства (видео)

  • 30 юни 2015 12:31

  • 1462
  • 0
Танева: Има голям интерес към мярка 4.1 за Инвестиции в земеделските стопанства (видео)
© Булфото (архив)

Министърът на земеделието и храните Десислава ТаневаДесислава ТаневаДесислава Танева е родена на 9 юни 1972 г. в град Сливен. През 1990 г. завършва ПМГ "Добри присъства на дискусия на тема: "Програма за развитие на селските райони 2014-2020 г.", която е част от национална кампания "Деветте пътя към еврофондовете", предаде репортер на Novini.bg.

Земеделският министър заяви че е приключи първия прием по мярка 4.1 за Инвестиции в земеделските стопанства, като е имало изключителен интерес от страна на земеделските производители. "Мярката беше пусната с бюджет от 150 000 000 евро. Подадените заявления са над 4 пъти повече от бюджета, който има в приема. Хубавата новина за големия интерес и готовността с проекти за над 2 100 000 000 лева, които да се инвестират в селското стопанство, има и тази страна, че ще бъдат одобрени едва около 20% от подадените заявление", посочи министър Танева.

"Условията по прилагане на Програмата за развитие на селските райони трябва да съответстват на инвестиционния интерес на земеделските стопани. Следва да приемем, че бюджетът е такъв, какъвто е договорен и не може нито да се увеличава, нито да се пренасочват средства между различните направление. Важно е да направим условията за прилагане на програмата така, че те да съответстват на инвестиционния интерес на земеделските стопани и да реализират политическите цели, които имаме в програмата си", допълни тя.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1462 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини