Собствениците на ниви живеят на над 100 км. от тях, поверили са ги на роднини

  • 05 юни 2015 17:18

  • 2244
  • 3
Собствениците на ниви живеят на над 100 км. от тях, поверили са ги на роднини
©

Профилът на собственика на земеделска земя изглежда така: той е на възраст над 55 години, живее в София, на поне 100 км от нивите си и притежава средно до 20 дка. Това показват данни на компанията за купуване и наемане на земя „Агрион”. Именно отдалечеността от този актив прави управлението му по-трудно и поражда нуждата от въвличане на роднини, които живеят по-близо до нивите.

Почти никой не обработва самостоятелно земята си, а всеки пети я е оставил да пустее, отчитат още експертите. Дори и когато става дума за отдаване на земята, не всички собственици се занимават лично с договорите и управлението и отново преотстъпват тази отговорност на роднини, които живеят близо до земята. Сега собствениците имат възможност да осребрят този свой поземлен актив или поне да разберат напълно безплатно колко могат да спечелят от него.

„Агрион” прави справка колко може да се спечели от ниви и ще раздаде 35 000 лв. в лятната си томбола.

За нея участват всички, които минат през офисите на компанията в цялата страна или през специалните летни щандове на ключови локации на Български пощи в столицата – в кварталите Дианабад, Надежда 2, Банишора, Люлин 3, Дружба и Младост, уточниха от българското дружество. През юли един късметлия ще спечели 10 000 лв. Допълнително в томболата ще бъдат раздадени още 50 награди, всяка от които на стойност 500 лв.

Освен за наградите, хората ще могат да разберат за минути колко струва земята им като трябва да се попълнят контактите си и землището, където се намира тя. След това получават безплатна справка каква е приблизителната цена на имотите, а експертите на дружеството ще дават допълнителни варианти как да се управлява.

„Най-честият въпрос, който получаваме от клиентите, е „Каква е цената на земята?”. Затова решихме да разработим безплатна справка за цената, която да помогне на хората да вземат информирано решение какво да правят с нивите си и в крайна сметка да спечелят от тях, независимо колко са големи и къде се намират”, посочиха от „Агрион”.

Последвайте канала на

Novini.bg
2244 3

Коментари 3

Добави коментар

2015.06.12 | 01:36

3
уловка за евтино изкупуване на земята от възрастни хора
:)

2015.06.07 | 08:32

2
Връщане на гражданството, всички цървули на село и данък върху земята ( която не се обработва и пустее докато собствениците живеят в градовете ) и ще се оправят нещата!
роб на власта

2015.06.06 | 16:14

1
ном.-2 ---прав си за данъка върху пустеещата земя , слагат една минимална работна заплата данък върху необработваемите земи и хоп всичко е наред ----ноооо -как да стане като депутатите накупиха земята и сега субсидийка за какво ли не си отпускат и вземат сами

Добави коментар

Водещи новини