Ръководството на ДФ "Земеделие": Греков прави чистка

  • 03 юли 2014 07:53

  • 3194
  • 2
Ръководството на ДФ "Земеделие": Греков прави чистка
©

Търсят се поводи да ни махнат, но няма повод за това. Това е политическа битка преди изборите. Целят да ни отстранят, за да прикрият злоупотреби. Парите, които влизат във ведомството са 2,5 милиарда лева на година и някой има интерес да сложи ръка на тях. Това каза изпълнителният директор на ДФ „Земеделие“ Мирослав Николов по БТВ.

В последния месец се подменят членове на ДФ "Земеделие" от квотата на БСП с такива от ДПС. Партийни членове се заменят със секретари. Това се прави с цел да се подмени ръководството и да се прикрият злоупотреби. Министър Греков лично се е заел с това. Той е от квотата на ДПС и той цели да ни отстрани. Това каза шефката на ДФ „Земеделие“ Виолета Александрова.

Измества се фокуса от същинския проблем. Прикрива се огромен гаф, все още не е избран сертифициращ орган по ОП "Развитие на селските региони". Искането на ЕК за създаването на такъв орган, който да контролира усвояването на евросредства, се бави. Опасенията са, че ще се открият големи злоупотреби, добави Виолета Александрова.

Според Николов министър Греков има личен интерес. Фирма "Греков" е взела безлихвен кредит, който е обезпечен от личен апартамент на министър Греков. Преди да стане министър е участвал във фирмата с 35%, но ги прехвърля след като влиза във властта. Имаше натиск от министър Греков за определени назначения в ДФ "Земеделие". Ръководството на ДФ "Земеделие" пряко обвини земеделския министър, че се е обаждал по телефона, за да се завършат определени проекти по-бързо.

Застрашени са милиарди евро, убедени са от ДФ "Земеделие". Разплатили сме всичко за 2013 г. Договорили сме всички проекти за 2014 и чакаме финансиране. Ако ние подадем оставки сега ще бъдат ощетени земеделците, категорични са Николов и Александрова.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
3194 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2014.09.10 | 09:25

2
ГРЕКОВ Е ЕДИНСТВЕНИЯ КАДЪРЕН МИНИСТЪР, ЯВНО БЕСЕПАРИТЕ МРАЗЯТ КАДЪРНИТЕ

2014.09.10 | 09:25

1
Абе я да не говорите така за БСП и ДПС .Те пез живота си не са откраднали нито лев.Всичко дават само за благото на народа!!!При тях сме били най добре а при ГЕРБ най зле.

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини