Явор Гечев: Пчеларството ще бъде подпомогнато

  • 30 ноември 2013 15:14

  • 2379
  • 3
Явор Гечев: Пчеларството ще бъде подпомогнато
©

В първите месеци на 2014 година се очаква да има нов закон за пчеларството. Това съобщи в Плевен заместник-земеделският министър Явор Гечев. Започва и програма, чрез която се предвижда пчеларите да получават SMS-и за пръсканията с препарати в районите на пчелините, предаде БНР.

Тревожно остава състоянието в сектора, оплакаха се плевенските производители на мед и пчелни продукти и се позоваха на цифрите. За последните 10 години броят на пчеларите и кошерите е намалял наполовина. За това настояват да има субсидия за всяко регистрирано пчелно семейство. За тази година само 10 процента от производителите в Плевенско са били подпомогнати.

Според председателя на Областния пчеларски съюз Юлиян Станчев, постоянен финнасов поток в сектора би могъл да се осигури, ако земеделските производители заплащат за опрашването от пчелите:

Пчеларството ще бъде подпомогнато, категоричен беше заместник-земеделският министър Явор Гечев.

Като процент по-голямата сума трябва да е на практика за развитието на сектора, тоест за инвестиционни мерки в това отношение за повече кошери за по-добри резултати.

Явор Гечев обеща проверка по пазарите за качеството на продаваните у нас пчелни продукти.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
2379 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
Чичо

2013.11.30 | 18:44

3
Крушата не пада далеч от корена си.

2013.11.30 | 17:36

2
Крадец долен мошенник. Много народ са пострадали от изнудване и рекет от тоя боклук.

2013.11.30 | 17:36

1
Посредством помощта на футболни агитка, заплахи, натиск, изнудване и манипулация на изборните резултати Гечев е избран и преизбран за председател на младежкото БСП. По същия начин става депутат и заместник-министър.

Добави коментар

Водещи новини