Протестиращи блокираха пътя Пловдив-Пещера с тонове домати (снимки)

  • 02 юли 2013 17:16

  • 3061
  • 5
Протестиращи блокираха пътя Пловдив-Пещера с тонове домати (снимки)
© Булфото

Протестиращи земеделски производители блокираха по обяд с тонове домати пътя Пловдив-Пещера. В протеста срещу ниските изкупни цени на продукцията се включиха около 300 души, които разхвърляха по пътя около 5-6 тона домати, съобщи БТВ.

„Очакваме земеделският министър Димитър ГрековДимитър Греков Проф. Димитър Греков е специалист по бубарство и преподава в пловдивския аграрен университет по да вземе необходимите мерки и в случай, че това не стане, ще мислим за нови протести”, закани се Атанас Ненков, организатори на протеста край Ново село.

Протестиращите възнамеряват да внесат декларация с исканията си в Народното събрание. "Борбата на земеделските производители в България към момента е за намирането на пазари", коментира и Слави Трифонов, председател на Националния съюз на градинарите в България. По думите му едва 15 на сто от зеленчуците и плодовете по пазарите са родно производство, а останалите 85% са внос.

„Българските земеделски производители загубихме пазари. Въпреки свитото производство, българските земеделски производители пак няма къде да продават продукцията си. Не може да си раздаваме така лесно пазарите си на чуждите производители”, посочи Трифонов и обясни, че ежедневно родните фермери запознават земеделското ведомство с този проблем.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
3061 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар
Калев

2013.07.03 | 13:53

5
Защо няма актове за тези който нарушават обществения ред ? АКТ, АКТ, АКТ и после арест ! айде бе, тука всеки стана протестиращ... и аз продавам калъфчета за телефони, ама няма пазар, кво да праа ? протест ! хайде на ПРОТЕСТ !

2013.07.03 | 13:53

4
От вноса но чуждите ГМО-та нашите са принудени да си хвърлят труда на пътя. Къде са законите, къде са управниците, кой е отговорен?
feldho shall

2013.07.02 | 22:22

3
Ами да дойдат да си ги продават на пазара

2013.07.02 | 20:09

2
taka shte ee,ot chervenata oligarxo mytrenska zgan koqto vi ypravliava 25 godini.
уууу...

2013.07.02 | 19:44

1
да се започне подпомагане на сектор земеделие и животновъдство........както в другите страни!иначе ще продължаваме с безработицата и с ядене на гадни продукти внос......,А ТОВА Е ЩЕ Е ИДИОТИЯ БЪЛГАРСКА!

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини