Метеорологичната обстановка няма да се отрази на добива на пшеница и царевица

  • 12 юни 2013 17:23

  • 1234
  • 0
Метеорологичната обстановка няма да се отрази на добива на пшеница и царевица
©

Метеорологичната обстановка няма да повлияе сериозно на добива на зърно, пшеница и царевица. Това заяви Министърът на земеделието и храните проф. Димитър ГрековДимитър Греков Проф. Димитър Греков е специалист по бубарство и преподава в пловдивския аграрен университет по на първия Консултативен съвет по зърно, проведен след встъпването му в длъжност.

Работим активно, за да защитим реколтата от градушки. Досега Изпълнителната агенция по борба с градушките е защитавала едва 25% от обработваемите площи. Наша основна задача е да покрием по-големи площи и да увеличим производителността, като подсигурим земеделските производители, каза министър Греков.

Диалогичността между отделните институции е изключително добра, което ни помага в борбата с времето. В момента работим за увеличаване на капацитета на Агенцията за борба с градушките, за да сме сигурни, че подкрепяме усилената работа на земеделските производители и увеличаване на родната продукция", подчерта министърът.

За първи път се случва министър на земеделието и храните да обърне такова внимание на големия проблем с градушките, заяви председателят на Националната асоциация на зърнопроизводителите Ангел Вукодинов.

Последвайте канала на

1234 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини