Започват проверки за качеството на зеленчуците от Гърция

  • 28 юли 2011 14:17

  • 823
  • 0
Започват проверки за качеството на зеленчуците от Гърция
© Getty Images/Guliver Photos

Производителите алармираха, че от южната съседка влизат развалени домати.

Описани са като първо качество, а те всъщност са брак и се предлагат по 10-15 ст. за килограм. Същото важи и за краставиците.

Във връзка с днешния протест на главен път Е-79 край Струмяни и исканията на зеленчукопроизводителите за допълнително субсидиране и увеличаване на изкупните цени, министър Найденов е разпоредил на Българската агенция по безопасност на храните да започне от утре масови фитосанитарни проверки по вноса на зеленчуци от Гърция.

Земеделският министър е обяснил още, че пазарът е свободен и вносът не може да се ограничи, но ще се засилят проверките за качеството по границите. Същото важи и за месните продукти, за да няма с изтекъл срок на годност, каквито случаи имаше наскоро.

По отношение на митническите проверки Найденов е казал, че ще разговаря с финансовия министър Симеон ДянковСимеон Дянков Симеон Денчев Дянков е роден на 13 юли 1970 г. в София. Завършил е езиковата гимназия в Ловеч. Учи да се проверява дали продукцията влиза с нужните документи и дали се плащат данъци, е допълнил министърът.

Последвайте канала на

БТА
823 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини